≫ 

"Pištolj je sinoć bio uperen u sve Srbe na KiM": Srpska lista osudila napad u Donjoj Brnjici

Međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje - navodi se u saopštenju Srpske liste

  • 8
Pucnjava u blizini škole u Donjoj Brnjici kod Prištine Printskrin: Youtube/Kosovo Online

Srpska lista najoštrije je danas osudila podmukli i kukavički napad na srpsku decu u Donjoj Brnjici i zahteva od svih nadležnih organa da najhitnije istraže ovaj slučaj, pronađu i kazne odgovorne za ovaj napad.

- Postojanje video snimaka koji su zabeležili napad na nedužnu decu je sasvim dovoljan da policija na delu pokaže da je spremna da zaštiti građane ali i liši slobode one koji krše zakon, bez obzira na nacionalnost žrtava ili napadača - ističe SL u saopštenju.

Onaj pištolj je sinoć, naglašva se, bio uperen u sve Srbe na Kosovu i Metohiji, i međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje.

Tu pre svega mislimo, navodi SL, na Kfor i Euleks koji su mandatom obavezni da obezbede sigurno okruženje za sve navodi SL.

Ako se uzme u obzir da je ovo drugi napad na srpsku decu, za svega desetak dana, ističe SL, onda se postavjja pitanje odgovornosti svih koji su zaduženi da obezbede sigurnost i mir.

- Samo pukom srećom sinoć nije bilo ranjenih i poginulih, ali su posledice više nego vidLjive, a ogledaju se kroz uznemirenje čitavog srpskog naroda. Ovaj slučaj je još jedan primer neprimerene policijske reakcije i nepostojanja voLje da se zaštite nevećinske zajedmice, čime se produbljuje nepoverenje Srba u kosovske institucije - navela je Srpska lista.

Video: Pucnjava u blizini škole kod Prištine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija CH

    4. oktobar 2020 | 15:51

    300 000 sutra u Beogradu i svim gradovima pa da vide sta mislimo, da ih pregazimo ako treba za 3 dana , ja u CH zivim ali bih prvi dosao i pomogao u oslobodjenju Srpske kolevke. Srbi ustanite dok jos nije kasno!!!

  • Beograd neko

    4. oktobar 2020 | 19:52

    Oni razumeju samo jezik nasilja! Ako oni naše napadnu na Kosovu, trebamo mi troduplo gora na njihove koji se šire ovde i niko ih ne dira! A Bog će dati da ćemo i tamo ponovo ući, a onda bolje da ne znaju šta će im biti!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA