≫ 

Završena sednica Predsedništva SNS: Vučićev predlog za mandatara prihvaćen jednoglasno

Ime mandatara predsednik Srbije saopštiće večeras u 20 časova

  • 58

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS), održalo je sednicu danas u Beogradu, a prema ranijim najavama ovo bi trebalo da je prvi korak ka formiranju nove vlade.

Siniša Mali se obratio medijima posle završene sednice

Mali je rekao da je, posle reformi koje je Vučić inicirao, Srbija ušla u period intenzivnog rasta. On je rekao da će jedan od glavnih zadataka novog mandatara biti nastavak reformi u oblasti ekonomije i sprovođenje programa "Srbija 2025".

Član Predsedništva SNS Siniša Mali rekao je večeras da je Predsedništvo jednoglasno prihvatilo predlog Aleksandra Vučića za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije.

Mali je posle sednice Predsedništva SNS rekao da je Vučić novom mandataru sugerisao da su rotacije među sadašnjim članovima vlade moguće, ali da želi novu energiju i nova lica.

Kako je rekao, tema sednice su bili rezultati prethodne vlade i o tome šta je do sada urađeno, navodeći da nova vlada treba da bude još energičnija i bolja.

MMF OCENA MALI Siniša Mali - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Naglasak je na onome šta smo uradili po pitanju ekonomskog rasta, borbe protiv pandemije korona virusa, izgradnje bolnica... Naš prioritet za budućnost su još bilji rezultati u okviru ekonomije, više puteva, više pruga, veća vojna i zdravstvena moć - rekao je Mali ističući da su to tri cilja - ekonomska, zravstvena i vojna moć.

Mali je rekao da će u narednih sedam dana biti održana nova sednica Predsedništva, kada će mandatar izneti viziju nove vlade i saopštiti konkretna imena. Jedna od tema je, kaže, bila i skupština SNS.

Na sednicu je stigao i predsednik stranke Aleksandar Vučić.

Sednica je bila zakazana za 17 sati, a Vučić je u sedište stranke u Novom Beogradu stigao oko 16.45.

U centralu naprednjaka stigli su i premijerka Ana Brnabić, ministri u dosadašnjem sazivu vlade Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Zorana Mihajlović, Nela Kuburović...

Takođe su došli i Maja Gojković, Marko Ðurić, Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić, Irena Vujović...

Ispred centrale naprednjaka je veliki broj medijskih ekipa, ali niko od pristiglih funkcionera nije se obratio medijima.

U međuvremenu je konstituisan novi saziv parlamenta, koji će verovatno ove sedmice izabrati svoje rukovodstvo.

Podsećamo večeras u 20 časova, predsednik Srbije obratiće se iz Palate Srbija i saopštiti ime mandatara za saziv nove vlade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    5. oktobar 2020 | 16:49

    Ponovo radi bioskop ponovo radi bioskop

  • Saki

    5. oktobar 2020 | 17:07

    Puna podrska Vucicu za novog mandatara,ovoj vlasti je narod uvek najvazniji.

  • Tatjana

    5. oktobar 2020 | 17:43

    Jedva cekam da vidim ko ce biti novi kadar ove vlade, verujem da je pazljivo biran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA