Tirana uručuje protestnu notu ambasadoru Srbije

- Ministarstvo spoljnih poslova Albanije nastavilo je sa procesom, ambasador Srbije je pozvan ili će biti pozvan - rekao je predsednik Albanije, Edi Rama

  • 18
Edi Rama Foto: Tanjug/AP

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da neće tolerisati uvrede koje dolaze od predstavnika Vlade Srbije, kao i da je albansko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo na razgovor ambasadora Srbije u Tirani kako bi mu uputili protestnu notu zbog nedavnih izjava ministra odbrane Aleksandra Vulina.

- Ministarstvo spoljnih poslova Albanije nastavilo je sa procesom, ambasador Srbije je pozvan ili će biti pozvan, kako bi usmeno obavestio srpsku državu da nikakva ''velika usta'' u Vladi Srbije ne mogu uvrediti Vladu Albanije ili lik ministra ili premijera Albanije - rekao je Rama, prenosi prištinska Gazeta expres.

Vulin je pre nekoliko dana rekao da Rama radi na stvaranju Velike Albanije, te da će biti upamćen više "po pocepanim čarapama nego idejama", a nakon što je albanski premijer izjavio da će luka Drač de facto biti kosovska luka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    6. oktobar 2020 | 17:04

    Bice Luka drac ponovo srpskaaaa,samo polako siptarijooo

  • Hmmm...🧐🤔

    6. oktobar 2020 | 17:12

    Ako se nisu uvredili zašto upućuju protestnu notu???🤭🤭🤭 P.S. vaša bedna državica ni u kom slučaju ne može da utiče na nas i šta će izlaziti iz naših usta.

  • R

    6. oktobar 2020 | 17:35

    Kad procitan izjave iz Albanije pa bio to i Rama imam utisak da je taj narod neskolovan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA