≫ 

Kruna današnje pokazne vežbe: Srpska trobojka na nebu iznad poligona "Pešter"

Na vežbi je učestvovalo oko 2.800 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i oko 40 vazduhoplova

  • 1
Vojska Srbije, Sadejstvo 2020, srpska zastava Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kruna vežbe "Sadejstvo 2020", koja je danas održana na privremenom poligonu "Pešter", bio je skok dva pripadnika 63. padobranske brigade, koji su nosili zastave Republike Srbije i zastavu Vojske Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram
Живела Војска Србије! Живела Србија! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

Predsednik Vučić je posle vežbe čestitao svim učesnicima i rekao da je srećan i ponosan na našu vojsku i naše vojnike, dodao je da se vojska modernizovala, da je u vreme kad je on bio ministar odbrane bio jedan mig-21 a da "dvadesetdevetke" nisu ni letele.

Podsetimo, na privremenom poligonu "Pešter" održana je združena taktička vežba sa bojevim gađanjem Vojske Srbije "Sadejstvo 2020" kojoj je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić, gde su prikazani "migovi", "leteći tenkovi", "orlovi", "gazela", helikopteri M-17 i H-145m, tenkovi M-84, PVO sistemi Pancir S1 i "Kub", kao i 63. padobranska i 72. brigada za specijalne operacije

Pored predsednika, vežbi su prisustvovali premjerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministri Rasim Ljajić i Nebojša Stefanovic, načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač,predstavnici stranih vojnih misija i drugi.

Na vežbi je učestvovalo oko 2.800 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i oko 40 vazduhoplova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA