Šefovi diplomatija EU raspravljali o dijalogu, Lajčak podneo izveštaj

To je bila prva rasprava na ministarskom nivou otkako je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak

  • 2
Miroslav Lajcak, Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šefovi diplomatija zemalja Evropske unije danas u Luksemburgu raspravljali su o dijalogu Beograda i Prištine, prenosi RTS.

To je bila prva rasprava na ministarskom nivou otkako je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak na kojoj će on podneti izveštaj ministrima spoljnih poslova.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, kaže da je na raspravi ministara spoljnih poslova EU 27 potvrđena "jasna veza između dijaloga i evropske budućnosti Srbije i Kosova#.

Lajčak se na svom Tviter nalogu zahvalio ministrima zemalja članica EU na "stvarnom interesovanju i jakoj podršci dijalogu Beograda i Prištine".

Lajčak je na sastanku Saveta EU u Luksemburgu, prvi put od stupanja na mesto specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine, o napretku i izazovima pregovora o normalizaciji odnosa razgovarao sa šefovima diplomatija zemja članica.

On će potom tokom nedelje posetiti Beograd i Prištinu, pre svega u pokušaju da odblokira pitanje ZSO što je dovelo do zastoja u dijalogu zbog odbijanja Prištine da o tome pregovara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    12. oktobar 2020 | 17:31

    PITANJE NATO DRZAVE KOSOVA NEMOZE DA RESI BRISEL JER SAMO ZELI VELIKU ALBANIJU I TO PITANJE CE BITI RESENO U SAVETU BEZBEDNOSTI PO VAZECOJ REZOLUCIJI 1244.!!!! NATO JE VEC 2 DECENIJE OKUPATOR SRBIJE I MORA DA ODE KAD TAD !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA