Harčenko o Putinovoj poseti Srbiji: "Čim dođe vreme, sve će biti zvanično obelodanjeno"

Predsednici Rusije i Srbije su u stalnom i sadržajnom kontaktu i uvek međusobno koordinišu svoje poteze - naveo je ruski ambasador

  • 5
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Posle navoda, koji su se pojavili u pojedinim medijima, da je predsednik Vladimir Putin otkazao ranije najavljivanu posetu Srbiji, oglasio se ambasador Ruske Federacije u Beogradu, Aleksandar Bocan Harčenko i poručio da je u pitanju "potpuna i neodgovorna izmišljotina".

- Predsednici Rusije i Srbije su u stalnom i sadržajnom kontaktu i uvek međusobno koordinišu svoje poteze. Čim dođe vreme, sve će biti zvanično obelodanjeno - naveo je on na Tviteru.

tviter, Aleksandar Bocan Harčenko Printscreen/Twitter

Inače, njih dvojica su razgovarali prošle nedelje na sastanku, gde su govorili o pregovorima koje je delegacija Srbije vodila u Vašingtonu i Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, kao i drugim aktuelnim regionalnim pitanjima.

Podsećamo, poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu bila je najavljivana za jesen, rekao je ranije direktor Četvrtog evropskog departmana Ministarstva spoljnih poslova Rusije Jurij Pilipson.

Datum koji se pominjao kasnije kao verovatan za dolazak ruskog predsednika bio je 20. oktobar.

Vučić je u ranijim izjavama govorio da su vlasti Srbije počele pripreme za dolazak ruskog predsednika u oktobru, kada bi trebalo da prisustvuje osveštanju Hrama Svetog Save, jednog od najvećih i najvažnijih pravoslavnih svetinja na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA