≫ 

Predsednik Opštine Gračanica: Imamo pravo da se povučemo iz institucija ako se ne formira ZSO

Mi ćemo biti strpljivi, čekaćemo da Brisel odradi posao onako kako je dogovoreno, ali ako se to ne desi, onda ćemo razmatrati sve mogućnosti i odrediti dalje korake - najavio je Popović

  • 2
Gracanica Foto: Shutterstock

Srđan Popović, predsednik Opštine Gračanica i potpredsednik Srpske liste, kaže za RTS da odbijanje Prištine da razgovara o Zajednici srpskih opština jeste napad na vitalne političke, ekonomske i socijalne interese Srba.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak dolazi u Beograd. Predstavnici Srpske liste su mu sinoć na sastanku rekli da će napustiti kosovske institucije ako se ne formira Zajednica srpskih opština.

Predsednik Opštine Gračanica i potpredsednik Srpske liste Srđan Popović rekao je u Dnevniku RTS-a da odbijanje Prištine da razgovara o ZSO jeste napad na vitalne političke, ekonomske i socijalne interese interese Srba.

- U samom Briselskom sporazumu nama je obećano da će biti formirana Zajednica srpskih opština. Zbog toga smo i ušli u institucije na centralnom nivou i formirali lokalne institucije. To obećanje nama daje za pravo da se povučemo iz svih institucija ako ne dođe do ispunjenja tog obećanja - poručuje Popović.

Ipak, napominje da se nada da će to obećanje biti ispunjeno i da će Brisel odigrati svoju ulogu onako kako treba.

Smatra da je pravo vreme da Brisel pokaže svoj autoritet.

- Mi ćemo biti strpljivi, čekaćemo da Brisel odradi posao onako kako je dogovoreno. Ako se to ne bude desilo, onda ćemo razmatrati sve mogućnosti i odrediti dalje korake o napuštanju institucija - najavio je Popović.

Ukazuje da je ZSO značajna, jer bi imali još jednu instancu, narod bi bio relaksiraniji, a dala bi i dosta prostora što se tiče ekonomskog razvoja i direktne saradnje sa Beogradom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CrveneLinije

    16. oktobar 2020 | 13:50

    A sto ste ulazili?!

  • zoran

    15. oktobar 2020 | 15:35

    ti mozes da napustis...lepo si se nafatirao...to zna cela Gracanica...ima nas koji jedva sastavljamo kraj s krajem...nemojte ljude iz loseg gurati u jos gore...ovako igranje sa sudbinama ljudi je nedopustivo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA