• 0

Izabrana lokalna vlast u Šapcu

, Telegraf

Za predsednika Skupštine izabran je Nemanja Pajić, koji je i do sada obavljao ovu funkciju, a za njegovog zamenika dr Branko Vujković

  • 0
Izabrana lokalna vlast, Šabac

Foto: Dragan Grujić - Mačva Press

Posle maratonskih lokalnih izbora u Šapcu je danas održana konstitutivna sednica gradske Skupštine, u kojoj SNS ima većinu od 37 odbornika, a sa pokretom "Zapadna Srbija", Ruskom strankom i Evropskom zelenom partijom ukupno 46 od 69 odborničkih mandanta.

Sednici nisu prisustvovali opozicioni odbornici izabrani sa liste aktuelnog gradonačelnika Nebojše Zelenovića.

Za predsednika Skupštine izabran je Nemanja Pajić, koji je i do sada obavljao ovu funkciju, a za njegovog zamenika dr Branko Vujković.

Za novog gradonačelnika Šapca izabran je dr Aleksandr Pajić, koji je do sada obavljao dužnost savetnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i jedan je od poverenika SNS u Šapcu.

On je prvi gradonačelnik iz redova opozicije posle dvadesetogodišnje vladavine garniture okupljene oko stranke "Zajedno za Srbiju".

U prvom obraćanju u lokalnom parlamentu Pajić je istakao da je vlast SNS pozitivna prekretnica i najavio da će grad Šabac biti partner svojoj državi i govorio o najvažnijim poslovima nove lokalne valsti u narednom periodu.

Aleksandar Pajić, gradonačelnik SA

Za novog gradonačelnika Šapca izabran je dr Aleksandr Pajić, koji je do sada obavljao dužnost savetnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i jedan je od poverenika SNS u Šapcu-Foto: Dragan Grujić - Mačva Press

Blaža Knežević, diplomirani ekonomista iz Šapca izabran je za zamenika gradonačelnika, a izabrani  su i članovi gradskog veća.

Šabac je, inače, poslednja lokalna samouprava u Srbiji u kojoj su konstituisani organi lokalne vlasti, jer je, posle održanih izbora u junu, na nekoliko izbornih mesta glasanje ponavljano još dva puta, u septembru i oktobru.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima