≫ 

Predsednik Skupštine primio čestitke od brojnih svetskih državnika povodom stupanja na novu dužnost

Narodni poslanici su izabrali Ivicu Dačića za novog predsednika Skupštine Srbije, posle čega je dojučerašnji šef diplomatije i zvanično preuzeo novu dužnost

  • 10
Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Narodni poslanici su izabrali Ivicu Dačića za novog predsednika Skupštine Srbije, posle čega je dojučerašnji šef diplomatije i zvanično preuzeo novu dužnost.

Tim povodom Dačiću su brojni državnici uputili čestitke i poželeli sreću i uspeh u daljem radu.

Nacionalni savet Srba Slovenije izrazilo je uverenje da će imati odličnog sagovornika ne samo u institucionalnom pogledu, nego i kada su u pitanju preporuke za rešavanje našeg statusnog pitanja.

- Želimo Vam uspešno vođenje Narodne Skupštine Republike Srbije, ali i nastavak dobre saradnje između Narodne Skupštine Republike Srbije i Državnog zbora Republike Slovenije u kojem ima važnu ulogu i naš predsednik mr Branislav Rajić - navodi se u poruci.

OEBS: Nadamo se nastavku dobre saradnje

 

Povodom izbora na funkciju predsednika Narodne skupštine, Dačiću je pisao i generalni sekretar PS OEBS Robert Montela i poručio da mu je drago što će moći da "računa na iskusnog kolegu parlamentarca u vremenu kada su nam potrebni ljudi koji čvrsto veruju u međunarodnu saradnju i multilateralizam".

- Ovo je za mene takođe prilika da uopšte zahvalim Narodnoj skupštini Srbije za odličnu saradnju koju ostvarujemo, kao i neverovatnu podršku koju pruža svojoj delegaciji pri PS OEBS, a koja predstavlja važan i vredan element naše Skupštine - naveo je.

Čestitke iz Banja Luke

 

Čestitka  je u Narodnu skupštinu stigla i iz Banja Luke, od gradonačelnika Igora Radojičića, koji je podsetio da, kao neko ko je i sam obavljao tu funkciju, vrlo dobro zna koliko je to odgovoran posao, koji zahteva znanje i liderske kapacitete.

- Grad Banja Luka gaji dugogodišnja prijateljstva sa brojnim gradovima naše matice i svake godine trudimo se da organizujemo međusobne posete naših delegacija. Naše prijateljstvo i dugogodišnju saradnju sa Beogradom 26. oktobra ove godine potvrđujemo potpisivanjem Povelje o bratimljenju. I u narednom periodu planiramo da nastavimo tu saradnju. Kontinuirano partnerstvo naših gradova, kao direktnih isporučilaca usluga svojim građanima, veoma je važno i za naše građane nosi i sentimentalnu vrednost - navodi se u čestitki.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, poželeo je svom kolegi iz Beograda da uspešno vodi Parlament u interesu države Srbije, zaštite njenog suvereniteta i integriteta, a na dobrobit svih građana.

- Uveren sam da će Narodna skupština Republike Srbije i Narodna skupština Republike Srpske nastaviti dosadašnju uspešnu međuparlamentarnu saradnju i raditi na njenom jačanju i ukupnom povezivanju u svim oblastima života - poručio je Čubrilović.

Video: Dačić izabran za novog predsednika parlamenta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    23. oktobar 2020 | 18:54

    Postovani, svaki Srbin u matici i rasejanju, ko imalo zna ili je cuo za Ivicu Dacica, nemoze a da ne kaze e, to je nas covek iz naroda epicentralnog dela Srbije!!? Ako hocete ljudcki bas narodski on ima dusu kakvu vas nam treba?! A, zasto,? /pa razume svoj soj, bit, um, dusu,pre svega naseg coveka, a zatim i druge?! Verovali ili ne, strucno je to dokazao sa (10)desetkom na FPN. Ali, nikada, tacno nikada ni ujednoj emisiji tv niti ja no na skupu moje se pohvalio da je to on najbolji na fakultetu?! U tome je njegova vrlina i I skromnost, on,, zna da zna,, dok mnogi koji ga kritikuju, neznaju da NEZNAJU,,?!

  • Mića

    23. oktobar 2020 | 19:12

    Glasao uvek za SKJ,nakon toga za Socijaliste.Odete van Srbije 90 osto/Danska,Švedska i dr.razvijene/državljana Evrope pa bogami i Sveta, ne znaju ko ima je Premijer Vlade,Predsednik države a da znaju ko je Predsednik Skupštine.Ma begaj bre!Nego,dokle čekati i šta će biti sa Kosmetom i Metohijom?Sve drugo, šuplje priče bre!Dali ko zna koja će biti cena ovogodišnjeg Futoškog kupusa i pošto je cena šarene svinje, bliži se 29.novembar?

  • Krlja

    23. oktobar 2020 | 19:55

    Pa neka nam otpeva nesto 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA