≫ 

Kockica mozaika koja nedostaje: Ko od socijalista preuzima Ministarstvo prosvete?

Novoizabrani predsednik parlamenta i lider SPS Ivica Dačić naveo je danas tri imena koja su u opticaju za budućeg ministra prosvete

  • 2
Ivica Dačić Foto: Marko Jovanović

Novoizabrani predsednik parlamenta i lider SPS Ivica Dačić naveo je danas tri imena koja su u opticaju za budućeg ministra prosvete, ne otkrivajući koga je izabrao.

Sudeći po njegovim rečima, Branko Ružić, Aleksandar Antić ili Slavica Đukić Dejanović će uskoro preuzeti tu funkciju u novoformiranoj vladi. Dačić međutim nije hteo da iznosi dodatne informacije.

Dačić je takođe kazao i da će Dušan Bajatović ostati na čelu "Srbijagasa" i da će SPS imati predstavnika na čelu još jednog jakog javnog preduzeća.

- Naravno da Bajatović ostaje na čelu Srbijagasa, to se nije ni postavljalo kao pitanje, a SPS će pored toga dobiti jos jedno jako preduzeće... Nisu nama predzueća važna zbog samog preduzeća, već da što više ljudi bude deo tog procesa i da u tome učestvuju - podvukao je Dačić.

Podsetimo, mandatarka za sastav nove Vlade juče je saopštila imena novih ministara, ali su imena kadrova koja su pripala Socijalističkoj partiji Srbije izostala.

Video: Ovo su novi ministri u Vladi Srbije, Brnabić saopštila imena po resorima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    26. oktobar 2020 | 20:40

    Na jednoj proslavi sam igrom slučaja upoznala Branka Ružića. On kao da nije političar. Sa njim se može razgovarati kao sa komšijom. Jako prijatan, prizeman i normalan čovek. Ne pratim politiku, ali ako je i u politici takav, smeši nam se lepa budućnost. :)

  • jovo

    26. oktobar 2020 | 17:21

    Sto ce vam bre propale komunjare kad imate vecinu a i narod nece vecite gubitnike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA