≫ 

Situacija je zabrinjavajuća, najteži dan za Srbiju: Vučić o situaciji u Beogradu i Kragujevcu

Danas je najteži dan za nas, imamo preko 1.200 zaraženih lica, od toga je više od 600 njih sa teritorije Beograda - rekao je predsednik Srbije

Srbija je danas oborila novi rekord u broju zaraženih korona virusom sa preko 1.200 zaraženih lica, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa rukovodiocima svih kovid bolnica u zemlji.

- Danas je najteži dan za nas, imamo preko 1.200 zaraženih lica, od toga je više od 600 njih sa teritorije Beograda - rekao je Vučić i dodao da uz zabrinjavajuće brojke, situacija je značajno bolja nego u drugim delovima Evrope.

Da li će biti uvedene nove mere?

Naglasio je da nije raspravljano o merama, i da je to posao Kriznog štaba, dok je današnji sastanak bio fokusiran na pomoć štabu u sprovođenju mera.

Veoma ćemo oštro sankcionisati one koji ne poštuju uvedene mere, i to ćete u narednim danima videti. Drugi izbor nemamo, ne možemo da zatvorimo našu ekonomiju, ali ono što je propisano mora da se poštuje - rekao je Vučić.

On je rekao da je situacija najteža u Beogradu, i da se već danas otvara još 30 ležajeva u prestonici.

- Još nismo došli do teškog nivoa i Arena nije prepuna. Zamolio bih ljude kada odbiju da odu u Arenu, da sami snose odgovornost za to - dodao je.

Direktor Infektivne klinike zaražen korona virusom

Direktor Klinike za tropske i infektivne bolesti dr Goran Stevanović pozitivan je na korona virus, rekao je predsednik i dodao da se on nalazi u izolaciji.

- Ne želi da zauzima krevet nekome ko je u težem stanju... pomalo se svi brinemo za njegovo zdravstveno stanje - rekao je predsednik Srbije.

Povećanje plata zdravstvenim radnicima

Predsednik se zahvalio lekarima i medicinskim radnicima, i rekao je da će do kraja godine svi lekari dobiti jednokratnu podršku od 10.000 dinara od države.

- Zdravstvenim radnicima će najviše biti uvećane plate. Time pokazujemo da brinemo o našim lekarima, ali i da imamo snage da se izborimo sa problemima koje je korona virus doneo - istakao je predsednik.

Srbija juče dočekala rekord po broju zaraženih

Podsetimo, pre dva dana smo imali 26 osoba na respiratorima, dakle povećanje je juče bilo od čak 50 odsto. Takođe, juče je još jedna brojka bila zabrinjavajuća - u bolnice je za dan primljeno čak 107 osoba, odnosno svaka treća koja je bila pozitivna na kovid-19 testu.

Na bolničkom lečenju juče smo tako imlai 768 ljudi. Jedina brojka koja je juče bila u padu jeste ona o broju zaražanih - 341, ali to je očekivano za ponedeljak, jer se manje ljudi tokom vikenda testira, i predstavlja zatišje pred buru.

Video: Lončar: Spremamo se za najgori scenario, Arena primila prve kovid pacijente

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    28. oktobar 2020 | 12:57

    Narode DODJITE sebi! UBISE psihicki! Nema korone, ovo je genocid!!

  • HITNO

    28. oktobar 2020 | 13:10

    OBUDSTAVA ŠKOLA KAFANA KAFIĆA I POLICIJSKI ČAS HITNO UVEDI VANREDNO STANJE 😷😷🤭💌👩‍👩‍👧‍👦💯

  • Vuk

    28. oktobar 2020 | 13:34

    Ovo je cirkus, šta oni nama rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA