Rasprava u skupštinskoj sali. Kamberi nije birao reči, Dačić upozorio: "Nemojte da me provocirate"

Poštujte izraze i koristite primeren rečnik - rekao je Dačić Kamberiju koji nije birao reči

  • 5
Šaip Kamberi,  Ivica Dačić

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Tanjug/Sava Radovanović

Poslanik Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaip Kamberi nije birao reči govoreći kritički o vlasti u Srbiji, a tokom Kamberijevog izlaganja reagovao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić koji je ga je pozvao da vodi računa o svom rečniku, odnosno da upotrebjava izraze koji priliče republičkom parlamentu.

- Ne želim da ulazim u raspravu i da polemišem, a mogao bih, da li je nešto tačno ili ne. Poštujte izraze i koristite primeren rečnik, da ne bih morao da preduzimam mere, a nisam imao namreu da bilo kakve mere preduzimam. Nemojte da me provocirate - rekao je Dačić.

Kamberi je svoje izlaganje počeo sa: "Mirdita, dobar dan".

- Kada bih poslušao savet koji daje Meša Selimović čoveku kome želi dobro ne govori uvek ono što misliš, trebalo bi da ćutim, ali ja nisam izabran da ćutim već predstavljam glas Albanaca preševske doline - rekao je Kamberi.

Kako je nastavio, "ja ne predstavljam ni žute, ni crne, ni plave, već diskriminsane Albance".

Ana Brnabić i Ivica Dačić, Sednica Narodne skupštine Srbije

Foto: Marko Jovanović

- Ko bi mogao da pomisli da će jedina opozicija u Skupštini Srbije biti Albanci i Bošnjaci. Baš tužno za demokratiju. Ovakav parlament nije mogao da proizvede čak ni Slobodan Milošević - rekao je Kamberi.

Srbiju uporedio sa Belorusijom

 

Kako je dodao, vlast sastavljena od levog i desnog centra proizvela je, kako on vidi, totalitarnu vlast koja je izabrana preko demokratrskog procesa, baš kao što rade, kaže, svi moderni totalitarni političari.

Srbiju je uporedio sa Belorusijom, a vlast nazvao "retuširanim radikalima" koji se, kaže, brinu za svoj imidž, pa u vladi ima 11 žena, postoji i Ministarstvo za ljudska prava, i sve to izgleda kao perfektan scenario, dok se svakodvneno koristi govor mržnje i seksizam.

Šaip Kamberi, Saip Kamberi

Šaip Kamberi - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kamberi je rekao da predsednik Srbije Aleksnadar Vučih govori kako otvara fabrike od Subotice do Vranja, a ne do Bujanovca i Preševa i pozvao ga da otvori bar jednu fabriku u tim opštinama.

Govoreći o položaju nacionalnih manjina, pozvao je Brnabić da predstavi etničku strukturu zaposlenih u bolnici u Branju ili na naplatnim rampama u Bujanovcu.

Dačić je odgovorio da u Bujanovcu gde je 50 odsto Srba nema nijednog u vlasti.

Brnabić: Pričajte i o "Žutoj kući"

 

Pozvala je Kamberija da govori o svim žrtvama, a ne samo albanskim jer je, kako je rekla, to način za dijalog i pomirenje koje nam je svima potrebno.

Ana Brnabić i Ivica Dačić, Sednica Narodne skupštine Srbije

Ana Brnabić - Foto: Marko Jovanović

- Kada pričate o zločinima pričajte i o Žutoj kući jer je takav zločin nije viđen, da se otimaju ljudi i uzimaju im se organi. Poštujem sve žrtve i uvek sam za dijalog, ali vi ga ne želite. Bavite se politikanstvom, a ne onim što je važno za građane Srbije - kazala je Brnabić.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević primetio je da Kamberi nije ništa govorio o ekspozeu vlade, kandidatim za ministre, ciljevima vlade, već je, ocenio je Milićević, samo želeo, koristeći vokabular koji je koristio, da bude prisutan u javnosti i da dobije neki politički poen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    28. oktobar 2020 | 17:40

    I, sta je pogresno rekao?

  • WILSON

    28. oktobar 2020 | 17:30

    Svi ste vi diskriminisani a Sebe proterujete sa vekovnih ognjišta..

  • Kiki

    28. oktobar 2020 | 18:22

    Kamberi nije u pravu ali je mnogo tacniji I korektniji u kritikama svoje drzave od Dodika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA