• 7

Bivši komandant terorističke OVK Salih Mustafa: Nisam kriv za zločine nad Srbima

U potvrđenoj optužnici protiv Mustafe se tvrdi da je on odgovoran za krivična dela proizvoljnog lišavanja slobode, surovog postupanja i mučenja izvršena nad najmanje šest lica u periodu približno od 1. aprila 1999. do 19. aprila 1999. na imanju u mestu Zlaš na Kosovu koje je služilo kao zatvor

  • 7
učpmb uniforma, oslobodilačka vojska preševa bujanovca i medveđe

Foto: Guliver/Getty Images/David Greedy

Nekadašnji komadant tzv. OVK Saljih Mustafa negirao je danas krivicu po svim tačkama optužnice Specijalizovanog tužilaštva Kosova koje ga terete za niz ratnih zločina nad sprskim civilima od 1. do 19. aprila 1999. godine u mestu Zlaš na Kosovu i Metohiji.

- Izjašnjavam se da nisam kriv - rekao je Mustafa, nakon što se prethodno obratio sudu govoreći o svom moralu, borbi za slobodu OVK i apelujući na Specijalizovana veća da ne podležu pritiscima.

U potvrđenoj optužnici protiv Mustafe se tvrdi da je on odgovoran za krivična dela proizvoljnog lišavanja slobode, surovog postupanja i mučenja izvršena nad najmanje šest lica u periodu približno od 1. aprila 1999. do 19. aprila 1999. na imanju u mestu Zlaš na Kosovu koje je služilo kao zatvor.

Dalje se navodi da je jedan zatvorenik ubijen na toj lokaciji u periodu približno od 19. aprila 1999. do kraja aprila 1999.

Mustafa, zvani komadant Calji (48) uhapšen je i izručen Hagu 24. septembra, po nalogu sudije za prehodni postupak, nakon potvrdjivanja optužnice.

Njemu je određen pritvor u kojem bi trebalo da bude do početka suđenja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    Niko u Hagu nije rekao da je kriv za zlocine, ni Srbi, ni Albanci, ni Hrvati, ni Bosnjaci.....a zlocina je bilo.

  • Djani

    Kako to niko od albanaca niko nije kriv pa ko je onda kriv moj tata je kriv.

  • Petar I.

    Gde oni da su krivi , pa oni su vodili pošten rat. Sve mučki iz žbuna ubijali naše vojnike i policajce a za civile da i ne pričamo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima