Dačić izrazio saučešće: Mitropolita ćemo se sećati kao velikog duhovnika i ispovednika pravoslavlja

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u 8.20 u Kliničko bolničkom centru Crne Gore. Mitropolit se lečio u KBC u Podgorici, gde je primljen 6. oktobra zbog pogoršanja stanja nastalog zbog korona virusa

  • 1
Skupština Srbije, sednica Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je s tugom primio vest da je preminuo arhiepiskop cetinjski i mtropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i izrazio saučešće u ime parlamenta i u svoje lično ime sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

- Mitropolita ćemo se sećati kao velikog duhovnika, čoveka snažne vere i velikog ispovednika pravoslavlja i svetosavske tradicije. Svoju opredeljenost za Carstvo Božije i Istinu Hristovu svedočio je tokom celog života služeći Bogu i rodu, posebno u teškim vremenima kada je beskompromisno branio pravo ljudi da slobodno ispovedaju veru u svojim hramovima - naveo je Dačić u saopštenju.

Dačić je istakao da su blagodareći Amfilohijevom zalaganju eparhije u Crnoj Gori doživele veliku duhovnu obnovu, nakon decenija zabrane vere.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u 8.20 u Kliničko bolničkom centru Crne Gore. Mitropolit se lečio u KBC u Podgorici, gde je primljen 6. oktobra zbog pogoršanja stanja nastalog zbog korona virusa.

Iako je već 10 dana bio negativan na koronu, ona je izazvala obostranu difuznu upalu pluća. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo pre nekoliko dana, a u njegovo lečenje bio je uključen ceo lekarski tim.

Video: Građani, vernici i zaposleni u KBC ispratili su danas posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    30. oktobar 2020 | 22:55

    Moje saucesce zaMetropolita Amfilohija ali ovom preobucenom komunisti ne vereujem na rec.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA