• 19

Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka: Prvi susret ministarke i direktora JP prošao burno

, Telegraf

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije, a u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin

  • 19

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike prof. dr Zorana Mihajlović održala je danas sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora na kojem je predstavila svoj tim u ministarstvu i principe rada u budućem periodu. Prvi susret ministarke i direktora javnih preduzeća je prošao burno, pa je u jednom trenutku Dušan Bajatović udaljen sa sastanka, dok se direktor Transportgasa Stevan Dukić nije odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

- Ovo je prvi u nizu sastanaka koje ćemo imati, jer je ovo strateški važan sektor za državu. Nema većeg potencijala od ovog sektora, učiniću sve da bude vodeći. Šest godina sam radila u drugom ministarstvu, želim da se upoznamo i da vidite kako će izgledati naš budući rad. Cilj je da promenimo neke odnose, da kao Ministarstvo pomognemo i da budemo podrška svakome od vas. Elektromreža Srbije je dobar primer kako može da se radi - poručila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da će biti promena u radu, te da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

- Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate - rekla je ona.

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS “EPS Distribucija” Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin.

Zorana Mihajlovic

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Direktor Transportgasa Stevan Dukić nije se odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije.

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

 

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majo

    Pucaju kompleksi bila glavna zenska u vladi sad darija kolo vodi

  • Mihailović

    Samo tako,uvedi ih u red, dosta ignorisanja interesa Srbije,ponaša se kao šeik Srbije...

  • Hana

    Šta radi ova žena? Tako se ne osvajaju saradnici,vec udaljavaju. Neka kaže sta nije otpoštovao Vladu. Možda što nije stavio kravatu...?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima