≫ 

Palma: I na Kosovu se dešavaju teroristički napadi kao u Francuskoj

- Tamo se pucalo i puca na žene i decu - rekao je on

  • 5
Amidzi sou, Amigi Show, Dragan Markovic Palma Foto: A. Nalbantjan

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da se na Kosovu i Metohiji događa terorizam poslednjih godina i da to niko nije osudio, za razliku od terorističkog napada koji se dogodio u Francuskoj.

- Nije isti terorizam to što se desilo u Francuskoj i terorizam na KiM, naravno Srbija i naš predsednik osudili su terorističke napade u Francuskoj, ali niko nije osudio na stotine terorističkih napada na Kosovu i Metohiji poslednjih godina - rekao je on i dodao da je poslednji oružani napad na srpsku decu u blizini škole u Donjoj Brnjici kod Pirštine takođe terorizam.

- U Francuskoj je izazvan terorizam. Tamo je predsednik Makron rekao da mora da se poštuje sloboda govora i podržao redakciju Šarli Ebdoa u ismejavanju proroka Muhameda i desio se terorizam. Mi moramo da poštujemo religiju i veru. Ako je Francuska država koja osuđuje terorizam u svom dvorištu, zašto ne osuđuje terorizam na Kosovu i Metohiji. Terorizam na Kosovu i Metohiji je okupatorski terorizam, gde se pucalo i puca na žene i decu i gde je ceo jedan narod proteran. To je moj stav - rekao je Palma gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

"Tramp će pobediti na izborima"

Kada je reč o predstojećim predsedničkim izborima u SAD, Palma smatra da će pobedu odneti Donald Tramp. On je ujedno pozvao sve Srbe koji žive u Americi da izađu na izbore i svoje glas daju upravo Trampu.

Dragan Marković Palma Dragan Marković Palma - Printscreen/TV Prva

- Tramp u svom mandatu nije poveo nijedan rat i ne sapliće Srbiju i polako istina o Kosovu i Metohiji dolazi i do Vašingtona i pravda jeste spora, ali dostižna - rekao je Marković.

"Iza Dačića stoje rezultati"

Komentarišući svog kolegu i novopostavljenog predsednika Narodne Skupštine Ivicu Dačića, Palma je rekao da iza nja stoje rezultati, da poštuje hijerarhiju i da izuzetno poštuje predsednika Aleksandra Vučića.

- Sve vreme su zajedno radili i zajedno rade. Videli ste po prvim danima rada novog saziva srpskog parlamenta da Dačić veoma dobro radi svoj posao i ne sumnjam u rezultate. Oni iz opozicije ne napadaju program ni dela, već samo Vučića koji je inače smanjio cenzus sa 5 na 3 odsto, kako bi upravo oni mogli da uđu u parlament, ali ni to im nije pomoglo - rekao je Palma.

Video: Trenutak hapšenja napadača iz Nice: Odjeknuli pucnji, teroristu izneli na nosilima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djani

    2. novembar 2020 | 12:54

    Bravo palma u pravi si sto posto.

  • Zato

    2. novembar 2020 | 13:19

    Je stradao Oliver.

  • Bleki

    3. novembar 2020 | 17:16

    Alo Palma, ne trabunjaj. Nikad se nije mirnije zivelo na Kosovu, nego li sada. Eto slucajno tu zivim. Ko vas to laze??... Ili bolje receno zasto uvek lazete??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA