≫ 

Haradinaj zahteva prekid dijaloga sa Beogradom

Zatražen je i hitan sastanak Saveta bezbednosti Kosova o opštoj bezbednosnoj situaciji, vanredno zasedanje u Skupštini Prištine u znak podrške vrednostima tzv. OVK i sastanak čitavog političkog spektra radi

  • 16
Ramus Haradinaj Photo: Profimedia/AFP

Alijansa za budućnost Kosova zatražila je vanredni sastanak prištinske vlade o situaciji stvorenoj nakon podizanja optužnica od strane specijalizovanih veća, prenosi Koha. Iz ove političke partije, čiji je lider Ramuš Haradinaj, poručili su, nakon hitnog sastanka rukovodstva stranke, da bi vlada trebalo da odmah zaustavi sve aktivnosti u vezi sa procesom dijaloga sa Beogradom.

Zatražen je i hitan sastanak Saveta bezbednosti Kosova o opštoj bezbednosnoj situaciji, vanredno zasedanje u Skupštini Prištine u znak podrške vrednostima tzv. OVK i sastanak čitavog političkog spektra radi, kako su naveli, pronalaženja nacionalnog jedinstva suočenog sa političkim i ustavnim izazovima.

- Alijansa za budućnost Kosova sa zabrinutošću prati razvoj događaja nakon optužnica Specijalizovanih veća za bivše borce Oslobodilačke vojske Kosova. ABK veruje u pravdu, u pravedni oslobodilački rat na Kosovu i u nevinost boraca OVK! Rat OVK je bio oslobodilački i odbrambeni rat protiv srpske zločinačke i genocidne vladavine i njegova čistoća će biti dokazana kao mnogo puta ranije - poručili su iz ove stranke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    5. novembar 2020 | 15:45

    Moj savjet za Ramusa,seli se iz Srbije !

  • Slavica

    5. novembar 2020 | 15:55

    Aj putuj u Hag Ag kako kazes ti.

  • Marijana

    5. novembar 2020 | 16:28

    Teroristička organizacija vodila čist rat ? Da nije žalosno koliko su ljudi pobili, bilo bi smešno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA