Pajtić: DS-u treba izborna skupština

-To je prirodno za DS, zato je DS najdemokratskija stranka u ovoj zemlji jer ima i unutrašnju diskusiju i unutrašnju debatu i mogućnost izbora i reizbora ukoliko neko ne postigne dobre rezultate i mogućnost prestanka vršenja funkcije - kaže potpredsednik Demokratske stranke

  • 0

Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže da je neophodno organizovati izborne skupštine u toj partiji na različitim nivoima. Ipak, on od sednice Glavnog odbora stranke, koja je zakazana za 8. septembar, ne očekuje "ništa spektakularno".

Pajtić je za RTS rekao da partiju u narednom periodu očekuju dva zadatka: mora se osnažiti ideja i socijaldemokratsko opredeljenje stranke i pružiti podrška ugroženim kategorijama stanovništva i manjinskim grupacijama.

- Drugi zadatak jeste svakako to da, s obzirom na rezultate izbora, a oni su različiti od opštine do opštine, od nivoa do nivoa, bude organizovana Izborna skupština, gde će članstvo stranke da se opredeli ko i na koji način unutar DS-a dalje preuzma odgovornost - navodi potpredsednik DS-a.

On ističe da je to normalan, prirodan i logičan proces u demokratski organizovanoj stranci.

- To je prirodno za DS, zato je DS najdemokratskija stranka u ovoj zemlji jer ima i unutrašnju diskusiju i unutrašnju debatu i mogućnost izbora i reizbora i mogućnost prestanka vršenja funkcije, ukoliko neko ne postigne dobre rezultate - kaže Pajtić.

Potpredsednik DS-a kaže da ne očekuje "ništa spektakularno" od sednice Glavnog odbora stranke, koja je zakazana za 8. septembar.

- DS je veća, jača, snažnija, starija od bilo kog pojedinca - poručuje Pajtić.

(M. S. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA