Brnabić: Kad je Srbija jača, jača je i Republika Srpska

Ona je istakla da želi da na svakom delu teritorije RS svi njeni građani mogu da vide pomoć i podršku iz Srbije i zajedništvo, ali i da znaju da kada je jača Srbija, da tada svakako jača i RS

  • 3
Sednica Vlade Srbije Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli u Republici Srpskoj za čiju je izgradnju sredstva obezbedila Vlada Srbije i ukazala na značaj zajedništva između Srbije i RS.

Brnabićeva je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je poručio da će uskoro posetiti Republiku Srpsku i obećao dodatnu pomoć i podršku.

- Ovde sam da razgovaramo o novim strateškim projektima, pre svega o aeodromu Trebinje, hidroelektrani Buk Bjela, putu od granice od Bijeljine i mnogim drugim projektima, ali projektima manje finansijske vrednosti, ali ne manje važnim - rekla je Brnabić prilikom zvaničnog otvaranja Doma kulture.

Ona je istakla da želi da na svakom delu teritorije RS svi njeni građani mogu da vide pomoć i podršku iz Srbije i zajedništvo, ali i da znaju da kada je jača Srbija, da tada svakako jača i RS.

- I Srbija je danas ekonomski izuzetno jača od 2014. godine. To nije više ista zemlja, to je fundamentalno drugačija zemlja i nadam se da ste i ovde u RS to jačanje Srbije osetili - navela je Brnabić.

Brnabić je kazala da je Srbija uz RS i kada je dobro, ali i kada su vremena teška.

Press konferencija posle posebne sednice Vlade Srbije Brnabić je kazala da je Srbija uz RS i kada je dobro, ali i kada su vremena teška - Foto: ATA images

- Tako i tokom ove teške godine kada smo svi suočeni sa korona virusom, trudili smo se i sa Miloradom Dodikom, Željkom Cvijanović i Radovanom Viškovićem zajedno da vidimo kako možemo da pomognemo, šta je to što možemo da pošaljemo iz Srbije, od testova, respiratora, sanitarnih vozila i zaštitne opreme - rekla je ona.

Ona je podvukla da su Vlada Srbije sa predsednikom Vučićem i rukovodstvo RS jedan tim koji zajedno radi i gura napred.

- Bićemo ovde kakva god sreća ili nevojla da nas snađe, bićemo i dalje u budućnosti zajedno - rekla je Brnabić i precizirala da je ovo njena jedanaesta poseta RS i prva poseta bilo kom gradu ili zemlji u ovom mandatu.

Predsednica RS Željka Cvijanović kaže da je mnogo napora uloženo u razvoj RS, ali je izuzetno dobro znati da imaju Srbiju iza sebe, kao oslonac i podršku, navodeći da to daje dodatni podstrek za nove projekte.

Aleksandar Vucic, Banjaluka Predsednica RS Željka Cvijanović kaže da je mnogo napora uloženo u razvoj RS - Foto: Tanjug/ Andrija Vukelić

- Tu su veliki strateški projekti, hoćemo da budemo vezani komunikacijski na svaki način sa Srbijom, iz tog razloga priča oko autoputa, zato smo se borili, zahvalni smo Srbiji i za izgradnju "Bratoljuba", mosta koji nas veže i za mnoge druge strvari, kao što je aerodrom u Trebinju koji ćemo imati - dodala je Cvijanović.

Ona je zahvalila premijerki Srbije na jedinstvu i timskom radu.

- Radimo timski i želimo da nastavimo da radimo timski, jer znamo da je u tome naša snaga. RS ima ambiciozne planove za razvoj i želimo da se oslonimo na Srbiju u realizaciji tih ciljeva - poručila je Cvijanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    13. novembar 2020 | 17:48

    Providno. Propaganda pred izbore u BiH. Pa po Ustavu BiH reke su pod kontrolom drzave, a ne entiteta.

  • Licemerka

    13. novembar 2020 | 17:00

    1/3 budžeta ode na Kosovo i Republiku Srpsku...možda i više..A građanima Srbije se nameću razni nameti!!

  • Rile

    14. novembar 2020 | 11:27

    Dodik nas nervira vec godinama. Samo da ne iznervira one koji mogu zbog njega sankcije da nam uvedu. Zato pomoc ne moze da bude bez uslova. Mora malo da poradi na razvoju dobrih odnosa sa svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA