Podrška SAD regionalnim ekonomskim integracijama

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador SAD razgovarali su danas o značaju regionalnih ekonomskih integracija i razvoju informaciono-komunikacione infrastrukture i turističkog sektora

  • 0
GODFRI VUČIĆ SASTANAK GODFRI I VUČIĆ Foto: Tanjug/buducnostsrbijeav

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri podržao je inicijativu "mini Šengen" i ocenio da je funkcionisanje u okviru zajedničkog tržišta najbitnije za regionalni razvoj, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador SAD razgovarali su danas o značaju regionalnih ekonomskih integracija i razvoju informaciono-komunikacione infrastrukture i turističkog sektora.

Ambasador Godfri je rekao da je pitanje 5G mreže i bezbednosti mreža veoma važno, sa čime se saglasila ministarka Matić.

Godfri je dodao i da sektor turizma Srbije ima ogroman potencijal i podsetio da su pre kovid-krize započela milionska ulaganja u arheološko nalazište Vinča, koje ima značajnu ulogu u razvoju srpskog arheološkog turizma.

Ministarka Matić je izdvojila kao jedan od najvažnijih projekata izgradnju mreže u ruralnim područjima, ističući njen značaj kako za stanovništvo tako i za razvoj prirode.

Ona je navela da su trenutni prioriteti u sektoru turizma koji je najviše pogođen posledicama pandemije i da je cilj da se tom sektoru omogući da lakše prevaziđe težak period.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA