≫ 

Vesić se oglasio posle zabrane ulaska na KiM: Nastavićemo da gradimo i pomažemo naš narod na Kosovu

On je rekao da tako izgleda saradnja na osnovu Briselskog sporazuma na koji su se oni obavezali, kao što su se obavezali da formiraju zajednicu srpskih opština

  • 22

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je za TV Prva da je delegacija Beograda, koja je krenula u posetu Kosovskoj Mitrovici, zaustavljena od strane kosovske policije. Kako je pojasnio, sačekala su ih dva džipa kosovske policije i njihovo obaveštenje koje su pokazali u kome stoji da je njemu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju iz razloga pretnje po nacionalnu bezbednost.

– Delegacija Grada Beograda je krenula u Kosovsku Mitrovicu da potpiše Povelju o bratimljenju između Beograda i Kosovske Mitrovice kao i da posetimo radove na izgradnji dva objekta koji gradi Grad Beograd. Reč je o zradi za četrdesetak porodica koje su izbeglice i proterane su iz drugih delova Kosova i Metohije i parku za decu. Time su jasno pokazali koliko oni poštuju Briselski sporazum i kako se odnose prema Srbima jer očigledno deca u Kosovskoj Mitrovici ne smeju da imaju ni park ni igralište koje im poklanja Grad Beograd niti izbeglice krov nad glavom. To je jasna poruka koju su nam danas pokazali – istakao je Vesić.

On je dodao da tako izgleda saradnja na osnovu Briselskog sporazuma na koji su se oni obavezali, kao što su se obavezali da formiraju zajednicu srpskih opština.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se delegacija Beograda uredno najavila po svim propisima, kao i da je najavljeno i u medijima.

– Ovo je treći ili četvrti put u poslednjih nekoliko meseci da ja posećujem Kosovo i Metohiju i da Grad Beograd pokušava da pomogne naše sredine tamo. Verovatno su očekivali da ćemo mi praviti neki incicent, mada su policajci bili više nego korektni i sami su se izvinjavali. To samo govori da obični ljudi žele saradnju. Da je Hoti želeo da napravi dečje igralište u Preševu mi ga ne bismo sprečili jer smatramo da je normalno da se grade dečja igrališta – naglasio je Vesić i dodao da je danas poslata porukla da gradovi u Srbiji ne smeju da sarađuju sa gradovima na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da će Grad Beograd sigurno potpisati povelju o bratimljenju, ako ne u Kosovskoj Mitrovici onda u Beogradu.

– Nastavićemo da gradimo i zgradu i dečje igralište i nastavićemo da pomažemo naš narod. Da li ću ja moći da dolazim ili ne, to je manje važno, ali ćemo u svakom slučaju biti prisutni. Ne mogu da nas spreče da pomažemo Srbe na Kosovu i Metohiji – istakao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srke

    23. novembar 2020 | 12:41

    Kosovo nije rupa,to je naša sveta zemlja,treba se boriti svim sredstvima i moliti se za mir opstanak našeg naroda tamo.To je samo njihov odgovor na trenutno stanje i odlazak zločinaca u Hag jer neznaju kako drugačije da pokažu zube koji se sve više klimaju i stvar ne ide više na njihovu ruku.

  • .

    23. novembar 2020 | 12:14

    Kosovo je "rupa bez dna", što se tiče "ulaganja". Ogroman novac ide na Kosovo, a naš narod živi sve lošije.

  • Сара

    23. novembar 2020 | 15:49

    Drži veru pošto-poto. I čekaj dok ljubav iz vere ne nikne. Izgubiš li ljubav, izgubio si mnogo, izgubiš li veru, izgubio si sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA