• 48

"Služite za primer": Vučić uručio medalje zaslužnima u borbi protiv korona virusa

Predsednik je odlikovanja uručio institucijama i pojedincima, na odvojenim ceremonijama, kako bi se ispoštovale epidemiološke mere

  • 48
VUCIC INSTITUTI ORDENJE

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa insitutima i ustanovima koje su odlikovane povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.

Nakon toga, predsednik je odlikovanja uručio i pojedincima, na odvojenim ceremonijama, kako bi se ispoštovale epidemiološke mere.

Zlatnom medaljom su odlikovane ustanove: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", Institut za primenu nuklearne energije INEP, i Institut za molekularnu genetiku i geneticko inženjerstvo IMGGI.

Zlatne medalje za zasluge dodeljene su i JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad, JKP "Vodovod" Sremska Mitrovica.

Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju - Beograd, JKP "Gradska čistoća" - Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje - Beograd. Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizaciju osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje Džedajski pokret - Niš, i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju "Mara" - Niš.

Odlikovanja je Vučić danas u Predsedništvu Srbije uručio čelnicima tih institucija.

Njima je poručio da su priznanja, iako ih oni koji primaju u ime radnih organizacija manje lično doživljavaju - najbolja ocena njihovog rada na rukovodećim pozicijama.

- Zato što vi morate da pokaže poseban trud, energiju i želju da se posvetite poslu, da brinete o zaposlenima i o svojoj zemlji. Zato sam beskrajno zahvalan na energiji i trudu u teškom vrmenu, u kojem je uvek najlakše kritikovati, pokazali ste da umete da se borite svakodnevno - rekao je Vučić.

On ih je zamolio da rade još vrednije i upornije u budućnosti.

- Ono što vas razlikuje od ostalih je da ste imali više ciljeve, postavili ono što je društveno dobro iznad ličnih interesa. Verujem da ćemo se u budućnosti još viđati. Ovo nisu mala, već velika priznanja. Hvala vama i vašim zaposlenima - poručio je predsednik Srbije.

Imena odlikovanih saopštena su na svečanosti u Predsedništvu na sam Dan primirja, 11. novembra, ali tada nisu uručena iz epidemioloških razloga.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

"Služite za primer"

Predsednik je danas Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena uručio majoru policije Nebojši Apostoloviću.

Zlatnu medalju za zasluge Vučić je uručio šefu odeljenja razvoja hardvera u Institutu "Mihajlo Pupin" Vladimiru Nešiću, saradniku u tom institutu Ognjenu Ristiću, lekaru u Geronotološkom odeljenju u Novom Sadu, Biljani Glišić-Ugrici, kao i glavnoj medicinskoj sestri u Gerontološkom centru Beograd Ljubinki Cvetanović.

Na svečanosti u Predsedništvu Srbije, predsednik je srebrne medalje uručio direktoru Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije Goranu Bojoviću,

Željku Zirojeviću iz SUBNOR-a, novinarkama i snimatelju RTS-a Ani Stamenković, Ivani Božović i Vladimiru Zakonoviću, kao i novinarki Blica Milici Marković, te novinaru TV Pink Mladenu Mijatoviću.

Takođe, odlikovanje je uručeno Branku Antiću, taksisti iz Beograda, u čije je ime medalju primio njegov sin Aleksandar, te književnici i humanistkinja Božici Velousis, kao i herojima sa Dorćola, momcima koju spasili 15-ogodišnju devojčicu iz požara.

Predsednik Vučić se svima njima zahvalio, jer su, kako je istakao, svojom hrabrošću zaslužili medalje.

- To vam ostaje za ceo život. To će ostati vašoj deci, unucima, ali i precima, na ponos za to kako su vas vaspitali i kako ste se ponašali, kako ste radili za svoju zemlju i narod - rekao je Vučić.

Izrazio je zahvalnost jer su svojim znanjem i borbom doprinosili i pronalazili načine kako da pomažu drugima, kada je to bilo potrebno.

- Ne dodeljuju se ordenje i medalje svaki dan. To radimo jednom, maksimalno dva puta, to je mali broj. Veliko vam hvala i molim vas da nastavite da odgovornim ponašanjem služite za primer - poručio je predsednik Srbije.

Prethodno, u odvojenoj ceremoniji, Vučić je priznanja uručio predstavnciiam institucija i ustanova za zasluge u borbi protiv korona virusa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Miggyy

    ZABORAVILI ZASLUGU NAJZASLUŽNIJEM U BORBI PROTIV COVID-19? Čovek koji od početka pojave korona virusa angažovao sebe u potpunosti u borbi protiv te napasti. U početku bio je: lekar, medicinska sestra, analitičar i zakonodavac. Uspeo je da najstarije građane stavi u kućni pritvor, kako ne bi se zarazili, nabavio je na milione maski za maskiranje usta i nosa, kako bi se izbeglo unošenje virusa i da se ovi organi stople. Sada se angažuje na obezbeđenju vakcine protiv korona virusa. Posmatrao je ponašanje lekara i drugog osoblja i dodelio ordenje i medalje, a pri tome niko se nije setio da predsednika odlikuje najvrednijim ordenom koji postoji u zemlji. Zbog toga, predlažem što hitnije da se odlikuje predsednik, kao najveći borac protiv korona virusa u zemlji, a možda i u celom ovozemaljskom svetu. Zaslužio je višestruko, hvala mu na tome!!

  • Ivana

    Hvala našem predsedniku Vučiću koji zaista radi savršeno za našu državu i njene građane.Srbija danas ima predsednka kojem je stalo da građani Srbije žive bolje. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj naše države.

  • Filip

    Lep gest predsednika. Naši heroji, koji se meseci bore protiv korone su zaslužili odlikovanja.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima