• 15

Arno Gujon imenovan za v. d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

Gujon je povodom imenovanja rekao da je to čast za njegovu porodicu, ali i velika odgovornost za njega

  • 15
POGROM KIM GUJON

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vlada Republike Srbije imenovala je, na današnjoj sednici, Arnoa Gujona za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koja je organ uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova.

Arno Gujon je osnivač nevladinih organizacija "Solidarnost za Kosovo" i "Inicijativa za natalitet i ostanak mladih u Srbiji", realizovao je brojne akcije pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i bio aktivan na širenju istine o događajima na prostorima bivše Jugoslavije, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Autor je i koautor četiri knjige o Srbiji i Kosovu i Metohiji i dobitnik je brojnih visokih priznanja u Srbiji i Republici Srpskoj, između ostalih Ordena Svetog Save prvog reda, Ordena Njegoša prvog reda, Zlatne medalje predsednika Srbije za zasluge.

"Radiću za zemlju koju sam srcem izabrao"

Radiću još više za zemlju koju sam srcem izabrao, porucio je francuski humanista, Arno Gujon, povodom odluke Vlade Srbije da ga imenuje za vd direktora Uprave Ministarstva spoljnih poslova za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Gujon je na svom Instagram nalogu napisao da je ovo imenovanje čast za njegovu porodicu, ali i velika odgovornost za njega.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon)

- Ne predstavljam više samo sebe ili svoju humanitarnu organizaciju, već državu Srbiju - naveo je Gujon i dodao da će moći da radi još više, bolje i efikasnije za dobrobit zemlje koju je srcem izabrao.

- Kad sam pročitao osnovne ciljeve Uprave kojom ću rukovoditi, nisam se dugo kolebao da li da prihvatim ili ne - naglasio je Gujon.

Navodeći očuvanje i razvoj duhovne, nacionalne i kulturne samostalnosti srpskog naroda izvan matice, poboljšanje položaja dijaspore i Srba u regionu, ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom, kao i očuvanje srpskog jezika i ćiričnog pisma, kao deo ciljeva te uprave, Gujon ističe da se za sve to vredi boriti, pa čak i kada borba izgleda neravnopravna.

- Srbi sa KiM, uz koje sam proveo 16 godina svoga života, naučili su me svojim primerom da nikad ne treba odustati - napisao je Gujon i dodao da ga ogroman posao čeka, ali da je njegova energija još veća.

On se u svojoj objavi zahvalio Vladi Srbije, ministru Selakoviću i predsedniku Vučiću na poverenju kao i na prilici da sa najvišem državnom vrhu radi za Srbiju.

- Hvala svima vama na ogromnoj podršci koju mi neprestano pružate od kada sam se preselio u Srbiju 2012. - zaključio je Gujon.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darac

    Francuz vodi Upravu za srpsku dijasporu? Vrh vrhova! Bravo Srbija!

  • Margit

    Pravi izbor, bravo Arno prijatelju nas

  • FANTOM

    Trampa za doživotnog Predsednika Srbije!!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima