Kod Gnjilana otkriven spomenik preminulom sinu Džoa Bajdena

Bo Bajden je radio na Kosovu posle rata, a put od 35 kilometara u blizini kampa Bondstil nosi njegovo ime

  • 14
Bo, Džo Bajden Foto: Profimedia/AFP

Na putu Gjilane-Uroševac danas je otkriven spomenik Džozefu R. Bou Bajdenu III, preminulom sinu novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena, piše "Reporteri".

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri, na čiju inicijativu je i postavljen ovaj spomenik, pohvalio je doprinos Boa Bajdena.

- Danas otkrivamo spomenik Džozepu R. Bou Bajdenu III, koji smo postavili na putu Gnjilane-Uroševac - rekao je Haziri i dodao je da je on ostavio solidarnost i posvećenost na Kosovu, prenosi Tanjug.

Bo Bajden je radio na Kosovu posle rata, preneo je Kosovo onlajn. Put od 35 kilometara u blizini kampa Bondstil, takođe, nosi njegovo ime.

Bo Bajden je pokojni sin američkog predsednika Džoa Bajdena, koji je preminuo 6. januara 2015. godine od raka.

Mlađi Bajden je radio posle rata na Kosovu, pomažući u obuci lokalnih tužilaca i sudija za Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Bio je i državni tužilac u Delaveru, dok je jedno vreme služio i u američkim snagama u Iraku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    28. novembar 2020 | 18:03

    Ne mogu da verujem...Bravooo...to je prava diplomatija. Svaka druga ulica, put i spomenik amerikancima. Ali svakom carstvu kada tad dodje kraj, ne bi ja mnogo sirio i gradio.

  • 18+

    28. novembar 2020 | 18:11

    Koji su to bolesnici i misevi.

  • Vaske

    28. novembar 2020 | 18:04

    Dogodine u Prizrenu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA