• 3

Tadić: Smeniti pomoćnika ministra kulture zbog spiska "nosilaca antisrpske politike"!

"Poziv na ustanak protiv neistomišljenika, diskriminatorsko etiketiranje građana koji imaju drugačiji politički stav je čin koji u civilizovanom svetu zaslužuje najoštriju osudu", naveo je predsednik DS-a povodom autorskog teksta Dragana Kolarevića

  • 3

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić zatražio je smenu pomoćnika ministra kulture Dragana Kolarevića, tvrdeći da je on bio jedan od nosilaca propagandne mašinerije režima Slobodana Miloševića.
"Zalaganje pomoćnika ministra kulture Dragana Kolarevića za revoluciju kulturne politike, o kojoj je upoznao javnost u svom autorskom tekstu 'Vreme' je za prvi srpski kulturni ustanak', predstavlja izraz opasne namere obeležavanja pojedinaca sa ciljem uskraćivanja osnovnog prava na slobodu mišljenja i političkog izbora", naveo je Tadić u pisanoj izjavi medijima.

Tadić je ocenio da sastavljanje spiskova sa imenima istaknutih kulturnih radnika koji se optužuju da su nosioci i izvršioci pogubne antisrpske politike predstavlja skandalozan, anticivilizacijski čin koji je u najstrašnijem obliku već viđen u istoriji u doba nacizma.
"Poziv na ustanak protiv neistomišljenika, diskriminatorsko etiketiranje građana koji imaju drugačiji politički stav je čin koji u civilizovanom svetu zaslužuje najoštriju osudu", naveo je Tadić.
Prema njegovoj oceni, promenjena retorika novih vlasti je samo politička zavesa iza koje se kriju istinske namere i vrednosti koje se iskazuju kroz akte koji afirmišu diktaturu.
(D. Z. / Beta)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    Ako stvarno mislite ovo što pišete, glupi ste ko k... Obraćam se komentatorima. Vi ste ustvari petokolonaši, vi ste pravi izdajnici Srbije i vi ste sve ono protiv čega se treba boriti. Ako u sistemu postoji ličnost koja je spremna na revanšizam prema onima koji su PODRŽAVALI neku vlast, bez direktnog učešća, a vi kao deo naroda stojite iza toga, šta očekujete kad ponovo dođe (a doći će) do smene vlasti? Da vas vešaju po trgovima? Da l' ste normalni bre? Koji vam je i odakle vam tolika mržnja? Jebo vas Boris Tadić i Tomislav Nikolić, zajedno. Vi ste umno demontirani i sumnjam da vam ima pomoći, izdajnici!

  • Novak

    Upravo demokrate u institucije srbije,uvode antisrpsku kampanju..Plaćeni,ispunjvaju direktive zapadaa,i Srbiju demontiraju na svim nivoima...!Dalje,nećete moći!!!!

  • buba svaba

    koju ti diktaturu pominjes koliko je bilo policajaca za vreme slobine diktature a koliko policajaca zaposljeno po glavi stanovnika za tvoje demokratsko vreme .??????????

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima