≫ 

Albanci bi da zabrane zvanične posete iz Beograda? Oglasili se predstavnici privremenih institucija

Zeri podseća da je pre izvesnog vremena ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla izjavila da nijednom srpskom državnom zvaničniku, uključujući i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poseta Kosovu neće biti dozvoljena bez izvinjenja za genocid počinjen na Kosovu

  • 2
Kosovo izbori glasanje Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Pojedini albanski mediji u Prištini bave se danas informacijom da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković u poseti srpskim sredinama na severu, iako je ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stuble pre nekoliko dana pretila da neće dozvoliti posete iz Beograda, piše Kosovo onlajn.

Kako prenosi Zeri, iz Ministarstva poručuju da "nisu obavešteni".

- Nemamo nikakve informacije o poseti Petkovića Kosovu - rečeno je za Zeri iz Kancelarije za informacije MSP.

Zeri podseća da je pre izvesnog vremena ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla izjavila, da nijednom srpskom državnom zvaničniku, uključujući i predsednika Srbije Aleksandra Vučića poseta Kosovu neće biti dozvoljeno bez izvinjenja za genocid počinjen na Kosovu.

Petković je jutros bez ikakvih problema prešao preko prelaza na Jarinju, a Zeri ističe da je njega na severu Kosova dočekao direktor Zdravstvenog centra dr Zlatan Elek.

- Želimo da pomognemo našem zdravstvenom sistemu u Centralnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji. Da pomognemo lekarima i medicinskim sestrama da se svi zajedno izborimo sa teretom koji je pao na nas i nastavimo da zajedno gradimo našu budućnost - rekao je Petković, preneo je Radio Kontakt Plus.

Kako izveštava taj medij, Petković će danas održati sastanak sa novoizabranim gradonačelnikom Severne Mitrovice.

Očekuje se da će sastanku prisustvovati šef Srpske liste Goran Rakić i predsednik privremenog organa opštine Mitrovica Aleksandar Špirić.

Nakon toga, Petković će se sastati sa rektorom paralelnog Univerziteta u Prištini u Mitrovici Zdravkom Vitoševićem, navodi Zeri.

Video: Vesić se obratio sa Jarinja nakon zabrane da srpska delegacija uđe na Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Go go

    7. decembar 2020 | 17:54

    Podici kineski zid, a ne graditi auto-put.

  • Kkk

    7. decembar 2020 | 18:53

    NISU KINEZI BILI LUDI U ONO VREME , DUPLO VISE U VISINU I SA C. GOROM !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA