Dačić se sastao sa ambasadorom Češke u Srbiji: U fokusu razgovora unapređenje saradnje dve zemlje

Dačić je istakao da su bilateralni odnosi između Češke i Srbije tradicionalno dobri i prijateljski i da će na novoj funkciji nastojati da unapredi i segment parlamentarne saradnje

  • 0
Ivica Dačić, Tomaš Kuhta Foto: Tanjug/Narodna Skupština

Ambasador Češke u Srbiji Tomaž Kuht je danas i u razgovoru s predsedavajućim srpskog parlamenta Ivicom Dačićem izrazio nadu da će dve zemlje nastavigti da unapređuju odnose onako kako je to Dačić činio dok je bio šef diploatije.

Dačić je istakao da su bilateralni odnosi između Češke i Srbije tradicionalno dobri i prijateljski i da će na novoj funkciji nastojati da unapredi i segment parlamentarne saradnje.

Informisao je sagovornika da je u Narodnoj skupštini formirana parlamentarna grupa prijateljstva sa Češkom čime su otvorene mogućnosti za intenziviranje ovog vida saradnje.

Izražena je spremnost da se nakon stabilizacije zdravstvenih prilika razmene posete na nivou predsednika parlamenata, kao i da se organizuju sastanci poslaničkih grupa prijateljstva i predstavnika parlamentarnih odbora. Razgovarano je i o mogućnostima parlamentarne saradnje u regionalnim i multilateralnim forumima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA