Pred poslanicima Skupštine Srbije danas pitanja o digitalnoj imovini, akcizama i oduzetoj imovini

Skupština Srbije počinje danas novu sednicu na čijem su dnevnom redu 20 poreskih i finansijskih zakona

  • 1
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Skupština Srbije počinje danas novu sednicu na čijem su dnevnom redu 20 poreskih i finansijskih zakona, a među njima je i Predlog zakona o digitalnoj imovini koji bi za pola godine trebalo da omogući trgovanje virtuelnom valutom i digitalnim tokenom, kao vrstama digitalne imovine.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o fiskalizaciji, a ideja tog zakona je da se uvede novi onlajn sistem koji će biti zasnovan na novim tehničkim rešenjima, u cilju što efikasnijeg suzbijanja sive ekonomije, efikasnije Poreske uprave i što većeg prikupljanja sredstava u budžet.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju kojima je predviđeno da se obeštećenje do 1.000 evra isplati odjednom u novcu do 31.marta naredne godine u odnosu na odluku Vlade o emisiji obveznica.

Iz Ministarstva finansija su rekli da se izmenama tog zakona definišu koraci i datumi kada će se obvezvnice emitovati.

Pred poslanicima će se naći i izmene Zakona o akcizama kojima se predlaže donošenje srednjoročnog plana postepenog povećanja akciza na cigarete od 2021.do 2025. kroz povećanje svakih šest meseci za 1,50 dinara po paklici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MONARHISTA

    15. decembar 2020 | 18:52

    ŠTO SE TIČE IMOVINE NESTO MI SE MNOGO TO SAD CIMA NA VELIKO ZEMLJA SADA SE UZIMA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA