Telegram saučešća Ivice Dačića povodom smrti premijera Kraljevine Esvatini

Imao sam čast da tokom posete Kraljevini Esvatini upoznam Ambroza Dlaminija i razgovaram sa njim o suštinski važnim pitanjima za naše dve zemlje, između ostalog o mogućem povlačenju priznanja tzv. Kosova - navodi se u telegramu

  • 0
Ivica Dačić, Ambroz Dlaminiji Foto: parlament.gov.rs

Predsednik Skupštine Ivica Dačić uputio je telegram saučešća povodom smrti Ambroza Dlaminija, premijera Kraljevine Esvatini

- Sa velikim žaljenjem sam primio vest o smrti Njegove Ekselencije. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime molim Vas da primite izraze mog najiskrenijeg saučešća povodom iznenadne smrti Vašeg kolege i sunarodnika, a mog dragog prijatelja.

Imao sam veliku čast da tokom posete Kraljevini Esvatini upoznam Ambroza Dlaminija i razgovaram sa njim o suštinski važnim pitanjima za naše dve zemlje, između ostalog o razvoju saradnje, o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, jednom od ključnih pitanja za male zemlje poput naših, kao i o mogućem povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvane "Republike Kosovo" - navodi se u telegramu.

On je dodao da je pandemija izazvana virusom kovid-19 odnela ove godine mnogo života i mnoge porodice širom sveta pretrpele su tragične posledice zbog ove "nevidljive nemani".

- Molim Vas da moje saučešće i izraze solidarnosti zbog ovog nenadoknadivog gubitka prenesete Vladi Esvatinija, Senatu, članovima porodice, kao i prijateljskom narodu Kraljevine Esvatini. Primite i ovom prilikom izraze mog dubokog poštovanja - piše u telegramu.

Podsetimo, Ivica Dačić je bio u poseti ovoj zemlji 2019. godine, kao prvi potpresednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, gde je razgovarao sa tadašnjim predsednikom vlade Ambrozijem Dlaminijem i ministarkom inostranih poslova Tulisile Mdadlom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA