Burna rasprava u Skupštini Srbije: Poslanička pitanja o Republici Srpskoj, pritiscima, Novom Pazaru

Poslanici Skupštine Srbije su postavljali pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, a između ostalog, bilo je reči i o pritiscima na Srbiju

  • 7
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Poslanici Skupštine Srbije su postavljali pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, a između ostalog, bilo je reči i o pritiscima na Srbiju.

Poslanik SNS Aleksandar Marković podsetio je da se u ponedeljak navršilo 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma i primetio je da se to bio povod da se otpočne sinhronizovani napad na Srbiju, RS i predsednika Aleksandra Vučića, kako iz inostranstva i regiona, tako i iz Srbije.

- Mnogi iz Srbije su se pridružili toj kampanji i hajci protiv Aleksandra Vučića koji im je svakodnevna meta zato što brani nacionalne interese. Decenijama slušamo optužbe i napade da je Srbije jedina kriva za sve što se dešavalo u prošlosti, da su Srbi jedini krivci za sve ratove devedesetih, kako je Srbija jedina odgovorna i čitav niz monstruoznim optužbi - rekao je Marković.

On je dodao da je na jednom od portala, koji je kaže, pod kontrolom Dragana Ðilasa objavio tekst u kojem se kaže da je opasno svojatanje RS.

- Ko to svojata RS i na koji način? Kad je neko iz Srbije dao izjavu kojom se negira Dejtonski sporazum? Srbija je garant Dejtonskog sporazuma - pitao je Marković.

Marković smatra da je jasno da će se pojačavati pritisak na Srbiju.

Poslanik Ujedinjene doline-SDA Sandžaka Mirsad Hodžić tvrdi da je juče grupa ljudi bliskih Muameru Zukorliću upala na gradilište Islamskog centra i da su zatim blokirali i put.

- Pitanje za ministra unutrašnjih poslova i ministarki pravde je kako je moguće da usred bela dana dođu na tuđi posed i pregrade put, a da policija i tužialštvo daju saopštenje da nema krivičnog dela, niti prekršaja. Na osnovu toh saopštenja može se zaključiti da policija pokušava da zataška ovo bezakonje i ostavi otvoreni sukob među građanima u Novom Pazaru - rekao je on.

Poslanica SPS Jelena Mihajlović pitala je ministarku kulture Maju Gojković o izmenama Zakona o elektronskim medijima u delu koji se odnosi na REM, a tiče se nejasnoća posebno u primeni odredbe kada REM može da izriče opomene, uzpozrenja i privremene zabrane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABC

    17. decembar 2020 | 13:42

    Heheheh zamislite demokratije i rasprave u skupstini koja je sastavljena od SNS clanova koji neznaju kako se zovu dok im vrhovni vodja nejavi.

  • Драган

    17. decembar 2020 | 23:12

    Срби су под притиском од Цара Душана .Један од средњевековних Папа рече ( по сећању ) :Како се благост шири преко мог срца кад читам како правоверници ( исламисти ) уништавају невернике ( православце ).Ништа се није променило .

  • Batke

    17. decembar 2020 | 16:33

    Vec godinama se upozorava da ce agresivna I arogantna politika Dodika dovest Vucica I Srbiju u nezgodan polozaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA