• 2
 ≫ 

Snimak haosa na sednici SO Nova Varoš: Bivši predsednik opštine lomio stvari, bacao stolove i vikao

 ≫ 

Sednica je prekinuta a predsednik SO dr Branko Popović je nakon incidenta pozvao policiju

  • 2

Video: Veliki skandal na sednici u Novoj Varoši

Sednica SO Nova Varoš na kojoj je trebalo da se usvoji budžet za sledeću prekinuta je jer su odbornici opozicione grupe građana "Opstanak – zato što može bolje" na čelu sa Dimitrijem Paunovićem, nezadovoljni odlukom da njihovi predlozi amandmana ne budu uvršteni za dopunu dnevnog reda.

Najpre su odbornici na čelu sa bivšim predsednikom opštine Dimitrijem Paunovićem izašli i blokirali govornicu, a zatim su pobacali stolove za kojim sede predsedavajući, njegov zamenik i sekretar skupštine.

Sednica je prekinuta a predsednik SO dr Branko Popović je nakon incidenta pozvao policiju.

- Nedopustivo je ponašanje dela opozicije, ali ja obećavam građanima da će se u našem lokalnom parlamentu raditi u skladu sa zakonom i Ustavom ove države kao i sa Poslovnikom o radu skupštine - kazao je dr Popović.

Sa druge strane Paunović tvrdi da je ovakav postupak bio iznuđen i da je u opštini Nova Varoš došlo do uzurpacija demokratije.

Nova Varoš

Foto: Rina.rs

- Oni su nas toliko iziritirali da mi nismo imali drugog izbora, to što smo pobacali stolove i stolice to je jednan način, a ako treba bacićemo ih ponovo jer mi se moramo izboriti za glas naroda u ovoj skupštini - kazao je Paunović.

Inače, Dimitrije Paunović je bio predsednik opštine Nova Varoš i načelnik Zlatiborskog okruga koga je na te funkcije imenovala Srpska napdna stranka, koja ga je potom, kako su tada naveli, zbog loših rezultata smenila sa svih funkcija, a Paunović je ubrzo formirao grupu građana i otišao u opoziciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA