Voker negira Tačijeve zločine, ali hoće da sudi Miloševićevim ministrima

Govoreći o optuženim liderima tzv. OVK kaže da nije video nijedan dokaz koji bi ih implicirao ratne zločine

  • 12
Vilijam Voker

Foto: Profimedia/AFP

Bivši šef Misije OEBS na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da nije video dokaze protiv bivšeg lidera tzv. OVK Hašima Tačija i drugih, ponovio da je bio svedok događaja u Račku, januara 1999. godine i pozvao međunarodnu zajednicu da uspostavi tribunal za istragu generala i ministara u vladi Slobodana Miloševicća.

- U Hagu u Holandiji, 21 godinu kasnije, srpskim zločincima koji su počinili zločine u Račku i mnogim drugim mestima na Kosovu se ne sudi, pred lice pravde su izvedene bivše vođe OVK - rekao je Voker, prenosi portal Kosovo online pozivajući se na prištinske medije.

Voker tvrdi da su mnogi ljudi iz Beograda i vlada Slobodana Miloševića učinili neke strašne stvari na Kosovu i brutalno postupala.

- Često pominjem da je predsednik Srbije Vučić bio član vlade Slobodana Miloševića i siguran sam da je bio svestan šta se dešava na Kosovu - rekao je Voker.

Govoreći o optuženim liderima tzv. OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, Voker kaže da nije video nijedan dokaz koji bi ih implicirao ratne zločine.

- Nisam video nikakve dokaze od Suda. Oni su dužni da predstave dokaze kako bi videli mogu li dokazati krivicu u ovim okolnostima. Nemam komentar o tome kakav bi mogao da bude ishod, jer nisam video dokaze niti čuo argumente - rekao je Voker.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar I.

    21. decembar 2020 | 10:43

    Milošević je u hagu dokazao da u Račku nije bio masakr nego obračun Vojske sa Ovk teroristoma, nakon čega je iz optužnice izbrisan slučaj Račak.

  • Simon

    21. decembar 2020 | 10:51

    Ma da ima pravde na ovom svetu ti bi prvi trebao na sud zbog zločina u račku koje je izvela šiptarska formacija u dogovoru sa nato specijalcima iz aviona se videlo tobože ubijeni civili ,a na odeći nigde krvavog traga odakle su oni donešeni i ko ih je presvukao i postrojio kao na streljanje......isti slučaj izveden na markale .....srpski minobacači inisu mogli projektilima gadjatimarkale ali su osudjeni kao mogući krivci i kao to je bio ovod za bombardovanje tadašnje jugoslavije,kolko ste god moćni istorija će dokazati vaše prljave malverzacije zveri.....

  • Aleksa

    21. decembar 2020 | 11:00

    Naravno da je Vucic bio svestan kao sto su svi gradjani Srbije bili svesni sta se desava na Kosmetu. Borba nase Vojske i policije protiv siptarskih terorista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA