Selaković: Uloga UN posebno je značajna za suverenitet Srbije

On je u razgovoru sa rezidentnom koordinatorkom UN u Srbiji Fransoaz Žakob rekao da je prisustvo i delovanje UNMIK-a na KiM od ključnog značaja za Srbiju

  • 1
NIkola Selakovic, Jadranka Joksimovic Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srbija se dosledno i u kontinuitetu zalaže za poštovanje principa međunarodnog prava i pravno obavezujuće rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 kojom se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet, poručio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

On je u razgovoru sa rezidentnom koordinatorkom UN u Srbiji Fransoaz Žakob rekao da je prisustvo i delovanje UNMIK-a na KiM od ključnog značaja za Srbiju, budući da je, kaže, okvir UN garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u Pokrajini.

Selaković je naveo da Srbija smatra UN jednom od najvažnijih multilateralnih organizacija koja je od posebnog značaja za zaštitu našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta i naglasio da je naša zemlja snažno posvećena ekonomskom i socijalnom razvoju.

Izrazio je zahvalnost UN na spremnosti za aktivno ubrzavanje evropskih integracija i pružanja pomoći i podrške tokom pandemije kovid-19, navodi se u saopštenju ministarstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    22. decembar 2020 | 08:31

    AMERI I NATO KORISTE SILU ZA SVOJE OSVAJACKE CILJEVE A MEDJUNARODNO PRAVO IM SLUZI ZA BRISANJE ZADNJICE !!! ONI RATOVIMA PROFITIRAJU!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA