≫ 

Brnabić sa Varheljijem o perspektivama pristupnih pregovora Srbije u narednih šest meseci

Premijerka Brnabić je rekla da punopravno članstvo u EU ostaje strateški prioritet Vlade

  • 2

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas putem video linka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem o perspektivama pristupnih pregovora Srbije u narednih šest meseci.

Premijerka Brnabić je rekla da punopravno članstvo u EU ostaje strateški prioritet Vlade, naglasivši da Srbija nastavnja da radi na implementaciji sveobuhvatnih reformi, posebno u oblasti vladavine prava.

Vlada Srbije u novom mandatu je već napravila nekoliko reformskih koraka u ovoj oblasti, naglasila je Brnabić i kao najvažnije navela formiranje posebnog Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara. Vlada Srbije usvojila je i Akcioni plan za medijsku strategiju.

Komesar Varhelji je izrazio zadovoljstvom predočenim planom Vlade Srbije i naporima koje ulaže na putu ka članstvu u EU, ocenivši da je od suštinske važnosti da se, sprovođenjem navedenih reformi, ubrza proces pristupanja Srbije.

Premijerka Brnabić je istakla da veoma ceni zalaganje komesara Varheljija da određena količina vakcina protiv Kovid-19 u najkraćem mogućem roku bude isporučena zemljama Zapadnog Balkana.

Video: Brnabić: Nemamo inspektora na svakog građanina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car Putin

    21. decembar 2020 | 19:31

    Ovo je vrhunac koliko nas vuku za nos, zapadne demokrate. Dosta je dosta.

  • ANTE BAN

    21. decembar 2020 | 20:00

    Perspektiva evropskog puta i članstva Srbije u EU je- izvanredna! Iz tog razloga,- Srbija izuzetno brzo i uspješno napreduje prema E-uniji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA