Skupština o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru

Pred poslanicima su i izmene Zakona o platama zaposlenih u javnom agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave

  • 2
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Skupština Srbije započela je novu sednicu poslaničkim pitanjima, a nakon toga će preći na raspravu o više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektotru.

Na dnevnom redu sednice su izmene Zakona o državnim službenicima, izmene Zakona o zaposlenima u javnim službama, izmene Zakona o plata službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinicama lokalne samouprave.

Pred poslanicima su i izmene Zakona o platama zaposlenih u javnom agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o zaduživanju Srbije kod Unikredit banke za potrebe finansiranja projekta Ruma-Šabac-Loznica, Predlogu zakona o potvrđivanju ugovora između Vlade Srbije i Vlade Hong Konga Specijalnog administrativnog regiona Kine o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja.

Takođe je na dnevnom redu i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije o Vlade GFrancuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevtsva Velike Britanije i Severne Irske o zapošljavanju članova porodice koji žive u zajedničkom domaćinstvu sa članovima diplomatskih i konzularnih predstavništava.

Formirana nova poslanička grupa, predsednik Samir Tandir

U Skupštini Srbije formirana je nova poslanička grupa koju čine četiri poslanika Stranke slobode i pravde Muamera Zurkolića i poslanik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić, objavljeno je na sajtu parlamenta.Poslanička grupa se zove Stranka pravde i pomirenja SSP - Ujedinjena seljačka stranka US S.

Šef poslaničke grupe je Samir Tandir, a njegov zamenik je Milija Miletić.

Poslaničku grupu čini najmanje pet poslanika.

U parlamentu ima devet poslaničkih grupa, a jedini poslanik van grupe je Vladan Glišić koji je bio na listi SPAS-a Aleksandra Šapića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas razuma

    22. decembar 2020 | 12:06

    Svim službenicima države smanjenje plata 10-20%, da pokažu patriotizam sada kada treba i solidarišu se sa slabije plaćenom većinom građana u ova teška vremena. Povećanje plata je opravdano isključivo medicinskim radnicima, radnicima u školskim i predškolskim ustanovama i onim radnicima koji u ovom trenutku konkretno nešto proizvode. Aman!

  • MONARHISTA

    22. decembar 2020 | 18:18

    RINGE RINGE RAJA TOJ ZABAVI SKUPŠTINSKJ NEMA KRAJA. SVI NAM STOJE NA BUDJETU SRBIJA NAM PADA DOLE U KONTINUITETU. DALI GLASA IL NE GLASA SVE JE JEDNO TU SE PUNI KASA OD SVIH ONIH I ŠTO RADE I NE RADE VAŽNO JE TU BROJNO STANJE I DA PARE NE PRISTIŽU MANJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA