• 0

DSS: Vojvođanski Fond potrošio više od 70 milijardi dinara, Pajtić da objasni

Portparol vojvođanskog DSS-a kaže da je Fond za pet i po godina rada podneo samo jedan izveštaj o radu, a "potrošio je toliki novac" i istakao da državni organi treba što pre da ispitaju rad pokrajinske Vlade, njenih sekretarijata, fondova i javnih preduzeća

  • 0

Portparol Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) za Vojvodinu Milenko Jovanov izjavio je danas da je Fond za kapitalna ulaganja (FKU) Vojvodine za pet i po godina potrošio više od 70 milijardi dinara i od predsednika vlade Vojvodine i Upravnog odbora Fonda Bojana Pajtića zatražio objašnjenje o utrošenom novcu poreskih obveznika.

Jovanov je rekao da je Fond za pet i po godina rada podneo samo jedan izveštaj o radu, a "potrošio je toliki novac" i istakao da državni organi treba što pre da ispitaju rad pokrajinske Vlade, njenih sekretarijata, Fondova i Javnih preduzeća i ustanova.

- Činjenica je i da je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić predsednik Upravnog odbora tog Fonda, što znači da on i te kako zna kako je Fond radio i kako su trošene pare - rekao je Jovanov dodajući da je zbog toga veoma čudna, ali i, kako je kazao, indikativna, Pajtićeva ljutita reakcija na pominjanje ove teme.
- Portparol vojvođanskog DSS-a pozvao je Pajtića da umesto što preti krivičnim prijava, odgovori na koji način je trošio novac poreskih obveznika i da objasni kako je uspeo da za osam godina vlasti Vojvodinu, od najrazvijenijeg dela Srbije, dovede na nivo nerazvijene regije - rekao je Jovanov.
- Jasno je da gospodin Pajtić nije navikao da odgovara na pitanja o trošenju novca, jer njegova Vlada, kao ni on sam, nije polagala račune nikome. Ni Skupštini Vojvodine, ni državnim organima - naveo je Jovanov.
(Telegraf.rs / Tanjug)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima