• 0

Kantor zahvalio Vučiću za doprinos u borbi protiv antisemitizma

Pismo je objavio Savez jevrejskih opština Srbije

  • 0
Aleksandar Vucic, Sergej Lavrov

Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem mu izražava zahvalnost za prisustvo na Svetskom Holokaust forumu u Jerusalimu, u januaru ove godine, kao i za, kako je naveo, posvećenu borbu protiv antisemitizma i svih oblika ekstremizma.

- Vaša posvećenost borbi protiv antisemitizma i svih oblika ekstremizma, unapređivanje sećanja na Holokaust i rad na sigurnoj budućnosti generacija koje stasavaju, doprinose Vašem velikom ugledu i ugledu Vaše zemlje - istakao je Kantor u pismu Vučiću koje je danas objavio Savez jevrejskih opština Srbije.

Kantor je dodao da je zadovoljan što u Srbiji, pod rukovodstvom predsednika Saveza jevrejskih opština Srbije Roberta Sabadoša, ponovo "cveta jevrejski život", što su u tu zajednicu vraćeni red, stabilnost i poverenje i što ona nastavlja da živi bezbedno, razvijajući se "kao integralni deo srpskog društva".

Kantor je predsedniku Srbije i njegovoj porodici čestitao predstojeće praznike i izrazio zadovoljstvo što može, kako je naveo da Vučiću pokloni fotografiju i knjigu sa govorima i fotografijama sa, kako je kazao, istorijskog dogadjaja - Svetskog Holokaust foruma, kao i knjigu Ujedinjavanje evropskog jevrejstva, posvećenu istoriji organizacije od osnivanja 1986. do danas.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA