• 61

Predsednik Srbije čestitao Dan Ratnog vazduhoplovstva i PVO

Nastavljajući tradiciju vojnog vazduhoplovstva dugu više od jednog veka, na jedinstven način negujete i razvijate tradicionalne vrednosti vašeg vida - poručio je predsednik Srbije

 • 61
VUCIC KOSOVO POSETA

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  uputio je danas svim pripadnicima RV i PVO čestitku povodom 24. decembra, Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

- Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar - Dan vida. Nastavljajući tradiciju vojnog vazduhoplovstva dugu više od jednog veka, na jedinstven način negujete i razvijate tradicionalne vrednosti vašeg vida - naveo je Vučić.

On je dodao da su pripadnici RV i PVO od prethodnog praznika potvrdili da su jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije pravi nastavljači one Srbije iz 1912. godine, kada je naša zemlja bila jedna od petnaest zemalja u svetu koja je imala vojno vazduhoplovstvo i jedna među prvih pet u svetu koja je tokom balkanskih ratova upotrebila vazduhoplove u borbenim dejstvima.

- Iskoristili ste objektivne mogućnosti da modernizujete i osavremenite jedinice, što je preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost ovog vida Vojske Srbije. Uveren sam da ćete nastaviti sa radom na daljoj reorganizaciji Vojske i započete reforme uspešno privesti kraju - naveo je Vučić.

Dodao je da su jedinice postigle vidne rezultate u stručnoj obuci i osposobljavanju i umnogome doprinele razvoju ukupnih operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

- Predstojeće obaveze i planirani zadaci pred vaše pripadnike postavljaju nove i složene zahteve koje ćete, siguran sam, uspešno rešiti oslanjajući se na najvrednije čime vaš vid raspolaže - ljude i njihovo znanje. Čestitam vam praznik, uz želju da i dalje budete aktivan činilac kako u procesu reorganizacije Vojske, tako i novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu - navodi se u čestitki predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Fata

  Jaka vojska je stub jedne države.

  163
  0

  Podelite komentar

 • Tara

  Srećan dan vojske.

  216
  0

  Podelite komentar

 • Tanjica

  Vojska je nas ponos i maksimalno imamo poverenja u nju. Ulaganje u vojsku e ulaganje u bezbedniju buducnost Srbije.

  173
  0

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima