≫ 

Koju vakcinu protiv korona virusa bi hteli političari? Vučiću najverovatnije kineska, Dačić bi rusku

Premijerka Ana Brnabić, ministarka Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon primi li su prvi vakcinu protiv korona virusa i to Fajzerovu

  • 12
Posebna sednica Vlade Srbije Foto: ATA images

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, prva je juče primila vakcinu protiv korona virusa i poručila da je dogovor između nje i predsednika bio da ona primi jednu, on neku iz narednog kontigenta od drugog proizvođača, potom predsednik parlamenta treću i to sve kako bi građanima pokazali da su sve bezbedne.

Predsednik Srbije danas je dočekao nov kontigent medicinske pomoći koji je stigao iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i tom prilikom odgovorio na pitanje koju će vakcinu protiv korone primiti.

- Premijerka je primila Fajzerovu vakcinu, neku drugu koju odobri naša Agencija primiće predsednik parlamenta, ja takođe, opet neku drugu kako bismo pokazali da su sve sigurne - objasnio je Vučić i najavio da će novi kontigent Fajzerovih vakcina u Srbiju stići 4. januara, a zatim i 11. januara, praktično na svakih nedelju dana.

Predsednica Vlade, rekla je juče da je dogovor između nje i predsednika Vučića da prime različite vakcine.

Kako je kazala, predsednik će primiti vakcinu iz narednog kontigenta, navodeći da veruje da će to biti kineska vakcina.

Predsednik Narodne Skupštine, Ivica Dačić, poručio je da bi najradije primio rusku vakcinu "Sputnjik Ve".

- Hoću da se vakcinišem. Sinofarm, Fajzer ili Sputnjik Ve... Po politici bi verovatno to bio Sputnjik Ve - rekao je Dačić i dodao da, ako Agencija za lekove i medicinska sredstva odobri vakcinu, svi koji mogu i kojima je preporučeno treba da uzmu vakcinu.

Premijerka, ministarka Kisić Tepavčević i dr Kon primili Fajzerovu vakcinu

Vakcinu protiv korona virusa juče je najpre primila premijerka Ana Brnabić. Za njom su vakcinisani i dr Darija Kisić Tepavčević i dr Predrag Kon i njih troje su primili Fajzerovu.

Premijerka je potom poručila da je ovo veliki dan za Srbiju, dan koji predstavlja "početak kraja pandemije", ali da borba još traje.

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Predrag Kon, poručio je da je vakcina koja je registrovana kod nas za upotrebu, u skladu sa zakonom, potpuno bezbedna i sigurna. Iza toga stoji Agencija za lekove i medicinska sredstva, što je njemu bilo najvažnije

Video: Ana Brnabić prva primila Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цеца

    25. decembar 2020 | 16:51

    ЕУ купила вакцину за своје грађане а поклањају је Србији интересантно

  • Pedja - KG

    25. decembar 2020 | 16:08

    To što oni "primaju" vakcine nije nikakav dokaz da su one bezbedne! Dokaz su samo nauka, ispitivanje i vreme!

  • Pista

    25. decembar 2020 | 16:43

    Cuj ovo ako agencija za lekove I medicinska sredstva odobri kaze Dacic ko da neko pita agenciju kad svi znamo ko ovde odlucuje o svemu I svacemu kakva agencija kakvi bakraci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA