Na severu KiM počela vakcinacija starijih protiv korone, Priština tvrdi da su vakcine ušle ilegalno

Vakcinacija je počela u Leposaviću, stiže isti dan i u Kosovsku Mitrovicu, a potom i Zubin Potok i Zvečan

  • 4
Kosovska Mitrovica, grad, ulice, panorama Foto: Tanjug/Kristina Maslarević

Na severu Kosova i Metohije juče je počela vakcinacija protiv virusa korona, a posle Leposavića, nastavljeno je u Severnoj Mitrovici, danas i u Zubinom Potoku i Zvečanu. Za to vreme, Vlada u Prištini saopštila je da ne postoje dokazi da su vakcine za građane na severu Kosova i Metohije legalno ušle na Kosovo, prenosi Ekonomia Onlajn.

Vlada u Prištini tvrdi da privremene institucije nisu imale nikakvu zvaničnu komunikaciju sa vlastima iz Beograda po tom pitanju, bilo direktno preko kancelarija za vezu, bilo uz posredovanje međunarodne zajednice.

Takođe je najavljeno da će, pošto su, prema stavu Prištine, vakcine na KiM ušle nelegalno, privremene prištinske institucije preduzeti neophodne zakonske mere.

- Kosovska agencija za medicinske proizvode i opremu mora izdati dozvolu za stavljanje u promet proizvoda. Ako nije ispoštovana propisana procedura, smatra se da je takav prizvod ilegalan. Nadležni organi trenutno preduzimaju odgovarajuće pravne radnje - navedeno je u saopštenju vlade privremenih prištinskih institucija.

Vakcinacija protiv korona virusa na KiM za najstarije građane

Na severu Kosova i Metohije juče je počela vakcinacija protiv virusa korona, a najstariji sugrađani koji su primili Fajzerovu vakcinu kažu da su zahvalni državi koja, ističu, misli o Srbima na KiM i da očekuju da će vakcinacija stvoriti zdravije okruženje.

- Vakcinacija je počela u Leposaviću, stiže isti dan i u Kosovsku Mitrovicu. To je za starije od 75 godina, prvo njih da zaštitimo, pa onda sve druge - rekao je juče Vučić.

Prve količine vakcine kompanija "Fajzer-Biontek" stigle su u utorak u Srbiju, dan kasnije počela vakcinacija, što Srbiju, uz Veliku Britaniju i Švajcarsku svrstava u evorpski vrh zemalja, koje su u vakcinaciju ušle pre kraja godine.

Vučić je podsetio na tu činjenicu i dodao da će sada na nedeljnom nivou Srbija dobijati vakcine.

- Posle staračkih domova, idemo na zdravstvene radnike, pa sve druge. Polako ćemo da zadajemo snažan udarac koroni i pobedićemo. Kao država pokazali smo sposobnost da nijedan proizvod ne nedostaje. Nijedan lek nije nedostajao. Kada su rekli potreban nam je hlorokin, počeli smo da ga proizvodimo, kada su rekli redemsivir, mi smo ga nabavili. Stvarno sam ponosan na državu koja se ponaša tako ozbiljno - kazao je on.

Video: Ana Brnabić prva primila Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made in ...

    26. decembar 2020 | 15:09

    Ilegalno ??? Nista onda oduzmite i hleb i brasno vazduh... Sta ti srbi misle dokle ce da zive na svojoj teritoriji.

  • Wo

    26. decembar 2020 | 14:45

    Da vidimo koga slusate Pristinu ili Beograd?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA