• 1
 ≫ 

Skupština nastavila rad: Poslanici danas o javnim medijskim servisima

 ≫ 

Pred poslanicima je dopuna Zakona o javnim medijskim servisima, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o kinematografskoj koprodukciji između Vlade Srbije i Vlade Francuske...

  • 1
Skupština Srbije

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Skupština Srbije počela je danas raspravu o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima i o potvrđivanju više sporazuma, a Predlog zaključka povodom predstavljanja izveštaja EK o Srbiji za 2020. razmatraće sutra.

Pred poslanicima je dopuna Zakona o javnim medijskim servisima, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o kinematografskoj koprodukciji između Vlade Srbije i Vlade Francuske, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu Zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za izgradnju autoputa E-80 Niš Merdare, deonica Niš-Pločnik, faza 1, između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu je i Predlog zaključka povodom predstavljanja izveštaja EK o Srbiji za 2020. godinu koji je predsedniku parlamenta Ivici Dačiću uputilo 15 poslanika, ali će rasprava o tome početi sutra.

 

Dačić: Nije osma sednica, nego kongres, Gojković:Vi bolje znate

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, pre nego što je danas obrazložila dopune Zakona o javnim medijskim servisima, osvrnula se na jučerašnje zasedanje i kritike upućene Zaštitniku građana Zoranu Pašaliću, zbog dužine izlaganja.

Na početku sednice predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić obratio se Gojkovićevoj sa "predsednice Majo", a ona njemu odgovorila sa "predsedniče Ivice Dačiću".

- Predsedniče Ivice Dačiću, potpredsednici, poštovani poslanici, zaista ću se truditi da vrlo kratko obrazložim ova dva predloga dopune zakona o javnim medijskim servisima i sporazumu o saradnji sa Francuskom u filmskoj oblasti, a imajući u vidu da ste juče opomenuli jednog od predlagača akata da ovo nije Osma sednica komiteta da predugo govorimo - rekla je Gojković.

Dačić je ispravio i rekao da nije "Osma sednica nego Osmi kongres".

- To vi bolje znate, možda ste nekad bili sledbenik koji je učestvovao na osmoj sednici, ja sam bila običan građanin -  odgovorila je Gojković.

Inače, kritike Pašaliću uputio je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović koji mu je dobacio da "čita kao na kongresu komunista".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok