Haradinajeva traži međunarodnu reakciju protiv Srbije zbog vakcina protiv korone

Ona je naglasila da je "Srbija ugrozila nacionalnu bezbednost i suverenitet (tzv.) Kosova, nepoštovanjem napora Vašingtona i Brisela da normalizuju odnose"

  • 21
Meliza Haradinaj Foto: Profimedia/AFP

Ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova Meliza Haradinaj Stubla izjavila je da je "Srbija tajno i nezakonito, švercom farmaceutskih proizvoda, flagrantno prekršila briselski sporazum".

- Nezakonito i tajno mešanje Srbije na (tzv.) Kosovu, švercom farmaceutskih proizvoda bez prethodnog odobrenja državnih organa, predstavlja grubo flagrantno kršenje sporazuma o carinskom pečatu i međusobnom priznavanju farmaceutskih sertifikata postignutog 2015. godine u Briselu, u okviru Tehničkog dijaloga - objavila je Haradinaj Stubla na Tviteru.

Naglasila je da je "Srbija ugrozila nacionalnu bezbednost i suverenitet (tzv.) Kosova, nepoštovanjem napora Vašingtona i Brisela da normalizuju odnose".

- Takođe se umešala u stabilnost, mir i bezbednost u regionu. Očekuje se adekvatna međunarodna reakcija - poručila je Haradinaj Stubla, prenose Novosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    27. decembar 2020 | 21:27

    Oni zaista misle da imaju državu?

  • Dusan

    27. decembar 2020 | 21:45

    Bolje da i ti primiš jednu iz Srbije...

  • Pista

    27. decembar 2020 | 22:04

    Ima li neka Tacijeva rodjaka na ministarskom mestu ,sve sve ali svi oni u ovom regionu a I sire su male mace za Krkobabica I zaposljavanje svojih, mislim da Krkan samo jos kuce I mace nije ubacio na drzavna jasla a mozda I jeste koj ce ga znati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA