Skupština završava jesenje zasedanje: Danas rasprava o izveštaju Evropske komisije, potom glasanje

Premijerka Ana Brnabić ponovila je juče u parlamentu da evropske integracije ostaju strateški prioritet Srbije i jedan od najvažnijih zadataka, navodeći da one počivaju na tri stuba - ekonomskim reformana, reformi javne uprave i vladavini prava

  • 0
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Skupština Srbije nastaviće danas rad postavljanjem poslaničkih pitanja, a potom i raspravom o Predlogu zaključaka povodom predstavljanja izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2020. godinu, čime će se završiti jesenje zasedanje.

Premijerka Ana Brnabić ponovila je juče u parlamentu da evropske integracije ostaju strateški prioritet Srbije i jedan od najvažnijih zadataka, navodeći da one počivaju na tri stuba - ekonomskim reformana, reformi javne uprave i vladavini prava.

Brnabić je zahvalila na inicijativi da se o izveštaju EK diskutuje pred poslanicima i dodala da će diskusija u plenumu o izveštaju EK o Srbiji postati redovna praksa.

Poslanici će danas glasati o Predlogu zaključaka, kao i o tačkama koje su na dnevnom redu aktuelne sednice, među kojima je dopuna Zakona o javnim medijskim servisima, kojom se obezbeđuje dodatnih 900 miliona dinara za RTV.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA