≫ 

U Prištini se priprema prijava za članstvo u Unesko

To je potvrdila i ministarka kulture, omladine i sporta u odlazećoj vladi u Prištini, Vljora Dumoši, koja je rekla da će uskoro biti pripremljena sva potrebna dokumenta za prijavu u Unesko

  • 5
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministarka kulture, omladine i sporta u odlazećoj vladi u Prištini, Vljora Dumoši, izjavila je da će uskoro biti pripremljena sva potrebna dokumenta za prijavu u Unesko, naglasivši da je pristupanje toj organizaciji političko pitanje, nadajući se da će "uz pomoć međunarodnih partnera Kosovo da prođe kroz taj proces".

- Na moje veliko insistiranje započeli smo sa spiskom duhovnog nasleđa kako bismo istakli naš najlepši deo i napravili njihov dosije. Moramo da se pripremimo kao Kosovo za prijavu za Unesko. Prošli put za vrlo malo glasova nismo ušli, ali dobili smo dobru lekciju, da kao institucije iznutra moramo da se angažujemo da pomerimo proces napred - rekla je Dumoši prištinskim medijima.

Uverena je da će vrlo brzo da pripreme sve dosijee i proslediti ih Unesku.

- To je takođe političko pitanje i želela bih da internacionalci pomognu u ovom procesu, kao Kosovu sa bogatim kulturnim nasleđem - navela je Dumoši.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avram

    2. januar 2021 | 15:06

    VracajDacica za ministra inostranih poslova ,on je za njih streptomicin .

  • Bhm

    2. januar 2021 | 15:32

    Kao prvo da se prijavi Krasnićijev tor za ovce kao najstariji i najveći,ima sigurno četres' pet ako ne i pedes' godine!Onda ide Mališijev kombajn iz 73' što je dobio od gazde Srbina kad je on sebi kupio nov i treća ako ne i najbitnija stvar koju bi orijavili za UNESC-o je hoklica za ovce i kobile kad nali šiptari ne mogu da dovate....to su od prilike sve kilturne vrednisti plemena koje su dovukli ba teritiriju Kodmeta pre 90 godina.Ne znam baš koliko je to bitno za covecanstvo a i svakako ooze da predstavlja samo njihovo pleme nikako drzavu koja je nepriznata.

  • crni nis

    2. januar 2021 | 18:32

    Šta vi imate osim spomenik i kultura za Bil klintona sto je srpsko to neće Milan biti albansko i siptarsko .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA