≫ 

Predsednik i državni vrh uputili čestitke za Božić: Praznike provedite u obilju duhovne radosti

Božić po julijanskom kalendaru čestitali su predsednik Srbije, predsednik Skupštine i drugi zvaničnici

  • 11
Vucic, Dacic, Vucevic Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Dragan Kujundžić, Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Hrizostomu, čuvaru patrijaršijskog trona, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru. Osim predsednika čestitke su uputili i predsednik Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajniski premijer Igor Mirović...

U čestitki Vučića se kaže:

- Vaše visokopreosveštenstvo, Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima od srca čestitam najradosniji praznik rođenja Gospoda Isusa Hrista i želim srećnu i blagoslovenu Novu 2021. godinu.

Godina za nama donela je velike izazove našoj državi i celom čovečanstvu, ali smo tim izazovima odgovorili biblijskom mudrošću i jevanđeljskim nadahnućem, kako su to činili naši preci u istoriji.

Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić - Foto: Telegraf.rs

Neka praznik Hristovog rođenja, praznik rađanja života, bude nepresušni izvor duhovne snage, kako bismo dostojno i smelo delali na dobro Republici Srbiji i na radost našoj crkvi i našem narodu.

Želim da božićne praznike provedete u obilju duhovne radosti i svakog dobra - naveo je Vučić u čestitki, uz tradicionalni pozdrav "Hristos se rodi" i poruku da je "srećna i blagoslovena Nova godina"!

"Neka Božić svaki dom ispuni toplinom i radošću"

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je danas predstojeće božićne praznike sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime, svim građanima koji Božić slave po julijanskom kalendaru čestitam najradosniji hrišćanski praznik, uz želju da nas praznik Hristovog rođenja podstakne da osnažimo vrline mira i solidarnosti i da nam snagu da dalje koračamo putem životnih izazova - naveo je Dačić.

Ivica Dacic, Nedeljki Cubrilovic Ivica Dačić - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Želim svima, ističe, da ovaj praznik proslave u dobrom zdravlju, sa svojim najbližima u ljubavi i slozi.

- Neka nam Božić donese uspeh i napredak, a svaki dom neka ispuni toplinom i radošću i n,eka nas uvek podseća na neprolazne vrednosti zajedništva, uzajamnog uvažavanja i poštovanja - temelhjnih vrednosti našeg društva i države - naveo je Dačić u čestitci, uz tradicionalni pozdrav:

- Mir Božiji, Hristos se rodi.

"Božićni duh da nas dodatno ojača"

Gradonačelnik Novog Sada uputio je uoči Božića čestitke svim pravoslavnim vernicima, koji ovaj najradosniji hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

Vučević je poželeo da se praznični dani provedu u sreći i zdravlju i u krugu najmilijih.

Miloš Vučević Miloš Vučević - Foto: Nikola Tomić

- Prethodna godina nas je dobro naučila da nevolja izjednačava ljude, i da je zato važno da budemo jedinstveni kako bismo ostvarili zajednički cilj. Neka Božićni duh zajedništva i tolerancije u svakoj porodici ojača i odatle se prelije u čitavo društvo, jer se samo na zajedničkim osnovama može graditi kvalitetan suživot i perspektiva - istakao je u čestitci Vučević, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Gradonačelnik Novog Sada je poručio da svi budemo zdravi i srećni, da ostanemo oslonac jedni drugima, i da verujemo svojoj državi.

Mirović čestitao Božić pravoslavnim vernicima

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas najradosniji hrišćanski praznik - Božić sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima.

- Svim pravoslavnim vernicima želim srećan Badnji dan i Božić, uz želju da praznik Hristovog rođenja provedu u miru, sreći i dobrom zdravlju, slaveći život i poštujući istinske ljudske vrednosti - naveo je Mirović u čestitiki.

Sednica Pokrajinske vlade, skupština Vojvodine Igor Mirović - Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Poželeo je i da radost koju donosi Božić bude građanima nadahnuće da spremno dočekaju sve izazove u ovoj godini.

- Neka Božić ispuni vaše domove toplinom i verom. Mir Božji, Hristos se rodi - naveo je Mirović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG -1

    5. januar 2021 | 19:17

    Ala ih poređali za Božić,ljudima treba druga pomoć a ne samo lepe ali prazne želje.

  • Map

    5. januar 2021 | 19:48

    Bas mi stalo do vase cestitke

  • haj

    5. januar 2021 | 19:45

    Oni drugo ni neznaju sem da vise na televiziji non stop

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA