≫ 

"Ili si došao prvi put ili dolaziš ceo život": Vučić završio posetu Hilandaru

Na Svetoj Gori, u Hilandaru, sublimiraju se nacionalno, državno i duhovno jedinstvo srpskog naroda, što nam je potrebno da u godini pred nama sačuvamo i izborimo se za zdravlje ljudi - poručio je predsednik Srbije

  • 78

Predsednik Aleksandar Vučić, poručio je danas sa Svete Gore, gde boravi u poseti Hilandaru, da Srbiju čeka teška godina i mnogo iskušenja i da samo zajedno, ujedinjeni možemo da sačuvamo nacionalne interese, a Srbiju učinimo snažnijom i uspešnijom.

- Uzvišeno je bilo biti gost manastira Hilandar i manastirske bratije na Božić, najradosniji pravoslavni praznik. Mnogo toga sam naučio i mnogo toga video, ali, verujem, i dobio okrepljenje i posebnu snagu da se borimo za našu Srbiju - da Srbija bude uspešnija, još snažnija, da čuvamo naše nacionalne interese - poručio je Vučić.

Predsednik je istakao da se na Svetoj Gori, u Hilandaru, sublimiraju nacionalno, državno i duhovno jedinstvo srpskog naroda, što nam je potrebno da u godini pred nama sačuvamo i izborimo se za zdravlje ljudi.

Vučić je zahvalio ocu Metodiju, igumanu manastira Hilandar, i svim monasima na veličanstvenom prijemu.

- Bogosluženje i Božićna liturgija su bili veličanstveni - preneo je svoje utiske.

On je naglasio da će država da ubrza i obnovu manastira i da je pomogne na svaki mogući način.

- Verujem da već za dve godine neće biti kranova i da će sve biti završeno. Da ćemo moći svima da kažemo da, osim što je to najvažniji manastir za nas, da je to jedan od nekoliko najlepših i najmoćnijih manastira u svetu - poručio je predsednik Srbije.

Uz tradicionalni pozdrav "Hristos se rodi", Vučić je čestitao Božić Srbima i svim građanima pravoslavne veroispovesti.

- Siguran sam i verujem u snagu Srbije, u pobedu Srbije i uveren sam da zajednički i ujedinjeni možemo mnogo više nego što smo do sada pokazivali. Živela Srbija, Hristos se rodi - poručio je.

Na kraju posete, predsednik je poneo simbolične poklone za svoju decu i poručio da će se uskoro vratiti.

- Jedna divlja mandarina za mog Danila, za moju Milicu i za mog Vukana. Završavam posetu Hilandaru, a ovde kažu, ili si došao prvi put, ili dolaziš ceo život. Vraćam se uskoro! Živela Srbija - poručio je on pri odlasku.

Podsetimo, predsednik Srbije doputovao je juče na Svetu Goru, u manastr Hilandar, gde su ga dočekali iguman, arhimandrit Metodije i veliki broj monaha, a sa njim je i ministar Nenad Popović, koji ga prati u poseti.

Srpski predsednik je obišao sve radove na obnovi manastira Hilandar, teško stradalog u velikom požaru u noći između 3. i 4. marta 2004. godine.

Poseta Vučića manastiru Hilandar je njegova prva zvanična predsednička poseta toj srpskoj svetinji.

Video: Vučić u poseti Hilandaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarijaM

    7. januar 2021 | 14:21

    Sve što je lepo kratko traje. Predsednik je završio posetu ovom svetom mestu i vraća se u Srbiju svojim obavezama.

  • Marina

    7. januar 2021 | 21:59

    Prelepo mesto za dusevni mir, želim vam Srećan i Blagosloven Božić, sreca u dusi, u srcu je radost.

  • qwwaffasdc

    7. januar 2021 | 12:47

    Jedinstvo od ključnog značaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA