≫ 

"Situacija oko KiM se promenila u odnosu na prethodne godine, sa Bajdenom ćemo razvijati saradnju"

Ivica Dačić je ocenio da su očekivanja država regiona od Bajdena prevelika i podsetio da je on posle antisrpskih stavova iz devedesetih bio na funkciji i pre četiri godine kada pri susretima sa srpskim zvaničnicima nije bilo neprijatnih razgovora

  • 32
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srbija osuđuje nasilje na Kapitol hilu u Vašingtonu, a od budućeg američkog predsednika Džoa Bajdena očekuje dalji razvoj odnosa, rekao je danas za Tanjug predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Gostujući na TV Pink Dačić je ocenio da su očekivanja država regiona od Bajdena prevelika i podsetio da je on posle antisrpskih stavova iz devedesetih bio na funkciji i pre četiri godine kada pri susretima sa srpskim zvaničnicima nije bilo neprijatnih razgovora.

- Ne verujem da se za četiri godine nešto promenio, i da je otišao u ekstrem iz devedesetih - rekao je Dačić.

On je osudio nasilje na Kapitol hilu i rekao da niko ne može da podrži nasilje ka institucijama bilo prema Skupštini Srbije, bilo prema američkom Kongresu.

- Osuđujemo nasilje na Kapitol hilu. Sa druge strane najbolje se vide dvostruki standardi, jer kad neko upadne kod nas u parlament neki tumače kao odraz demokratije. Hvala bogu da kod nas nije bilo žrtava - rekao je on.

Dačić je rekao da je želja Srbije da se tranzicija vlasti u SAD obavi mirno i da se grade dobri odnosi sa tom državom.

- Želimo puno uspeha Bajdenu, a zahvalani smo Trampu na stavu oko Srbije, možda bi više voleli da je on pobedio. Poštujemo volju američkog naroda, i nastavićemo razvoj odnosa sa SAD - rekao je on.

Dačić očekuje da se Tramp koji je dobio više od 70 miliona glasova, a sada se od njega ograđuju republikanci, neće tek tako povući i da će možda doći do formiranja nove stranke.

Rekao je da Srbija očekuje razvoj odnosa sa SAD na tragu onog što je rađeno sa Trampom.

- Srbija se sama izborila za svoj status. Situacija oko Kosova i Metohije se promenila. Nije kao što je nekad bilo - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    9. januar 2021 | 13:36

    Kad Bajden vidi ko vam je ambasador, oterace vas u tri lepe..

  • KM -1

    9. januar 2021 | 13:09

    Priznanje vam ne gine pa kažite šta hoćete,povratka na pređašnje ne može biti.

  • Boban

    9. januar 2021 | 19:38

    Da vec smo razvili saradnju sa njim 1999 godine jer je on bio jedan od onih koji su pozivali na bombardovanje anroda Srbije i ubijanje... tako da nemamo sta da ocekujemo od takvog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA