Evropska komisija: Pozicija Unije o statusu Kosova je poznata i nepromenjena

Ranije sinoć na Tviteru je objavljena fotografija komesara za proširenje Olivera Varheljija sa Vjosom Osmani na kojoj je stajao sporni potpis, odnosno Kosovo je potpisano kao Republika

  • 4
Brisel, Evropska Unija Brisel / Foto: Shutetrstock

Povodom jučerašnje video-objave audio-video službe Evropske komisije u kojoj je Vjosa Osmani potpisana kao "vršilac dužnosti predsednika Republike Kosovo" u Komisiji za "Tanjug" kažu da je greška "ispravljena" i sporni tvit "obrisan", a kada je reč o "statusu Kosova pozicija EU je dobro poznata i ostaje nepromenjena".

- Pozicija EU kada je reč o statusu Kosova je dobro poznata i ostaje nepromenjena - navodi se u saopštenju koje je portparolka Komisije, Ana Pisonero, dostavila Tanjugu.

Ranije sinoć na Tviteru je objavljena fotografija komesara za proširenje Olivera Varheljija sa Vjosom Osmani na kojoj je stajao sporni potpis.

Na to je sinoć reagovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Petar Petković, zatraživši od Evropske komisije da odgovori "kada je to EU zvanično priznala Kosovo" i da li je dijalog Beograda i Prištine tako postao "suvišan".

Zahtev da se zvanično odredi povodom statusa Kosova i najave jedne od njenih službi Evropskoj komisiji je uputio i Tanjug.

Objava je uklonjena i umesto nje je, uz istu fotografiju, Vjosa Osmani, titulisana kao "v. d. predsednice Kosova", uz fusnotu pored reči Kosovo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    13. januar 2021 | 18:30

    Kosovo i Metohije je jasno definisana postojecim Utsavom Srbije a to je da je Kosovo i Metohija neotudjivi deo teritorije Srbije. Status Kosova i Metohije je da je od 1999-2021+ Nato EU vojskom okupirani deo teritorije Srbije.

  • nikolas

    13. januar 2021 | 17:58

    BRISEL I NATO OKUPATOR SRBIJE SU BORCI ZA VELIKU ALBANIJU BEZ SRBA NA BALKANU !!! ALI SRBI NETREBAJU DA SE UZBUDJUJU JER JE OVO GODINA PROMENA I SVE CE BITI DRUGACIJE !!! GOSPOD BOG POBEDJUJE SATANU I SATANISTE !!!!

  • Brundo

    13. januar 2021 | 21:56

    EU nije priznala Kosovo dok ga ne prizna jos 5 clanica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA