≫ 

Vučić o sporazumu u Vašingtonu: Za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita

On je prokomentarisao sastanak specijalnog predstavnika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i šefa Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipa Rikera na kojem su najavljene promene Vašingtonskog sporazuma

  • 5
Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da o delu Vašingtonskog sporazuma koji je Srbija potpisala, ako se želi nešto menjati, mora da se razgovara sa Srbijom.

Upitan za sastanak specijalnog predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčaka i šefa Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipa Riker, na kojem su najavljene promene Vašingtonskog sporazuma, kazao da nije ništa gotovo samo što su se sreli Amerikanci i Evropljani, ili Nemci.

- Interesantno mi je da svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, govoreći da nije u korist Srbije, sada uglavnom ćute, jer su predstavnici kosovskih Albanaca i neki u Evropi protiv tog dokumenta - naglasio je on.

Vučić je kazao da za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita.

- Lepo je što su se sastali, ali o delu koji je Srbija potpisala i prihvatila neko mora sa Srbijom da razgovara. Mi smo spremni da razgovaramo sa svima - istakao je on.

Aleksandar Vučić, Panoramska gondola na Zlatiboru Vučić je kazao da za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita - Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Važno je uraditi nešto za svoju zemlju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas političkim protivnicima da nije strašno izgubiti izbore, ali da je važno uraditi nešto za svoju zemlju.

Vučić je, upitan za istraživanje u kome se tvrdi da je više ljudi protiv njega, nego što je za opoziciju, kazao da je juče bio čudan dan, i da je svakojaka čuda mogao da vidi i čuje.

- Video sam amaterski pripremljena istraživanja. Video sam da je neko rekao da će Kosovo biti priznato, a da to Vučić neće ni u usmenoj ili pismenoj formi učiniti. To ću verovatno uraditi transmeditalnom meditacijom - kazao je ironično Vučić.

Istakao je i da se svašta juče dešavalo što nije razumeo, "kao da je bio pun mesec".

- Što se istraživanja tiče, siguran sam da nam je kratko vreme ostalo. Spremićemo se da časno izgubimo. Priznaćemo sve, nećemo da rušimo skupštinu, nećemo da zabranjujemo nikome da ide na posao. Nije strašno izgubiti izbore, važno je uraditi nešto za svoju zemlju - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kRS

    14. januar 2021 | 13:37

    Samo ti hvali svog prijatelja Bajdena koji ce reviziju sporazuma da sprovedr da ispadne da si priznao Kosovo

  • Zoki

    14. januar 2021 | 14:23

    Sreća pa imamo pametne u Srbiji takve kao ti.. Pa ćemo lako..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA