• 5

Kada će početi i ko će biti učesnici dijaloga vlasti i opozicije

Dačić kaže da je važno reći da je ovaj dijalog već započet u prethodnom mandatu parlamenta i da će sada biti nastavljen

  • 5
Skupština Srbije

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik parlamenta Ivica Dačić sa predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, tokom sledeće nedelje trebalo bi i okvirno da dogovori format dijaloga vlasti i opozicije. Razgovor i dijalog treba da bude sa svim strankama jer se ovde razgovara o izbornim uslovima, rekao je za RTS Dačić.

Ivica Dačić kaže da je važno reći da je ovaj dijalog već započet u prethodnom mandatu parlamenta i da će sada biti nastavljen.

- Tada je dogovoreno da predsednik parlamenta i predstavnik EU budu kopredsedavajući tog dijaloga. Treba definisati format dijaloga, od dinamika do tema, i šta se očekuje u narednom periodu - rekao je Dačić.

Predsednik parlamenta kaže i da pojedine opozicione stranke imaju nerealne zahteve i očekivanja.

- Sa opozicione strane kritikuju da ja ne mogu da kopredsedavam jer sam deo vlasti, pa sa kime oni misle da razgovaraju. Ovo nisu želje i pozdravi slušalaca i na pogrešnom su putu ako veruju da će dobiti prelaznu vladu bez izbora - rekao je Dačić.

Ivica Dacic, Nedeljki Cubrilovic

Ivica Dačić - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima iz prethodnog dijaloga je realizovano 80 odsto dogovorenog.

- Ne čeka opozicija moj poziv. Oni šalju dokumenta evropskim zvaničnicima a samo dve partije su se obratile sa željom da učestvuju - tvrdi Dačić.

Vlast je spremna na dijalog, i to je već pokazala u prehodnom mandatu ali kako kaže predsednik parlamenta neki ne žele da sednu za isti sto a deo stranaka neće ni sa predstavnicima EU.

- Razgovor i dijalog treba da bude sa svima bez obzira da li su za EU ili ne jer se ovde razgovara o izbornim uslovima. Nema čarobnog štapića, ne može prazna vreća da stoji uspravno, mora da postoji politika da biste pobedili na izborima - rekao je za RTS Ivica Dačić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuki

    Pozicija nema šta da pregovara sa opozicijom, cirkus, pozorište, pregovori su izbori, koji sve kažu?!

  • KLM

    Kako da neko pregovara sa vama,da vodi dijalog kada radite sve kako vi želite iako nije dobro,vidite li nešto uopšte.

  • Cao

    Najliepse pijevas kad si sam !!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima